Ο παγκοσμίου φήμης ωκεανογράφος – ερευνητής Φαμπιάν Κουστώ, εγγονός του κορυφαίου Ζαν Ζακ Κουστώ, βρέθηκε στα Χανιά.

Είναι ο εγγονός του πρωτοπόρου ωκεανογράφου Ζαν Ζακ Κουστώ και όπως φαίνεται ακολουθεί επάξια τα βήματα του παππού του. Ο Φαμπιάν Κουστώ βρέθηκε σήμερα στα Χανιά, φιλοξενούμενος στο Συνεδριακό Κέντρο της ΑΝΕΚ LINES μιλώντας σε μαθητές σχολείων για την ανάγκη αφύπνισης, διάσωσης και διαφύλαξης του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Όπως είπε: 

“Βρισκόμαστε στο πιο μοναδικό οικοσύστημα. Οι αστροναύτες από το διάστημα που βλέπουν τον πλανήτη μας λένε όλοι ότι είναι ο πιο όμορφος. Γιατί είναι ο πιο όμορφος; Γιατί είναι μπλε! Είναι πολύ διαφορετικός από οποιονδήποτε άλλο στο διάστημα. Οι άλλοι πλανήτες είναι βραχώδεις. 

Ο παππούς μου έλεγε ότι όποιους έχει τη δυνατότητα να ζήσει μια απίστευτη ζωή δεν έχει το δικαίωμα να την κρατήσει για τον εαυτό του. Ερευνητές, ταξιδιώτες πρέπει να μοιράζονται τις εμπειρίες τους με τους υπόλοιπους ώστε να γίνεται γνωστή σε όλους η μοναδικότητα αυτού του μπλε πλανήτη. 

Όταν μιλάς με έναν αστροναύτη τι σου λέει ότι ψάχνει στο διάστημα; Νερό. Ωκεανό. Κάτι που έχουμε εδώ και είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο υπάρχουμε.”

Ο κ. Κουστώ, αναφέρθηκε στον παππού του αλλά και στην ανάγκη ανάληψης ενεργού δράσης από κάθε πολίτη αυτού του κόσμου και η μεταλαμπάδευση των βασικών αρχών διαφύλαξης του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Αυτόν τον σκοπό επιτελεί από το 2016 και ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός “Κέντρο Μάθησης Ωκεανών του Fabien Cousteau” με στόχο την προστασία των παγκόσμιων θαλασσών.

Το σύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο της ΑΝΕΚ στα Χανιά που φιλοξένησε την παρουσίαση του Κουστώ, γέμισε από εκατοντάδες μικρούς μαθητές που παρακολούθησαν μαγεμένοι τα λόγια του ωκεανογράφου και τις εικόνες που συνόδευσαν τις περιγραφές του. 

Μάλιστα, ο κ. Κουστώ απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσαν μικροί μαθητές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook