Αύριο Σάββατο 6 Μαΐου η ομιλί αμε θέμα:  «Ο Ανθρώπινος Βιοϋπολογιστής ως εργαλείο μετασχηματισμού της άυλης πραγματικότητας σε Ύλη και Ενέργεια».

Το Μ.Κ.Σωματείο ¨Μινωικός Πολιτισμός & Γραφές” οργανώνει την  Ομιλία του Δρ Μάνου Δανέζη Αστροφυσικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το Σάββατο 6 Μαΐου και ώρα 7:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου Ανδρόγεω, με τίτλο ομλίας: «Ο Ανθρώπινος Βιοϋπολογιστής ως εργαλείο μετασχηματισμού της άυλης πραγματικότητας σε Ύλη και Ενέργεια».

Περιεχόμενο ομιλίας : “Η κλασσική επιστημονική λογική ήθελε το πρώτο γενεσιουργό συμπαντικό γεγονός να είναι ένα «υλικό αυγό» το οποίο εξεράγεισχηματίζοντας από τα θραύσματά του όλα τα υλικά αντικείμενα.   Η Επιστημονική σκέψη των αρχών του 20ου αιώνα έσπασε την Ύλη του πρωταρχικού αυτού υλικού «αυγού» σε μικρότερα κομμάτια, από τα οποίααποτελείτο, και τα ονόμασε «άτομα». Αργότερα τα άτομα κομματιάστηκαν σε ηλεκτρόνια, πρωτόνια και νετρόνια.

Συνεχίζοντας τον καλπασμό της η θετική επιστημονική σκέψη πέρασε στη διάσπαση του πρωτονίου και του νετρονίου σε στοιχειώδη σωμάτια τα οποία δεν ήταν πλέον «ύλη» αλλά ρεύματα ενέργειας. Οι έννοιες της ύλης και ενέργειας συνδέθηκαν από το Α. Αϊνστάιν με τη γνωστή σχέση E=mc2.

Άρα το πρωταρχικό γεγονός το οποίο δημιούργησε το Σύμπαν ήταν η ύλη και η ενέργεια;

Ποιο είναι το συμπαντικό γεγονός που γέννησε την ύλη και την ενέργεια;

Ποια ήταν η αρχική κατάσταση του Σύμπαντος;

Η ύλη υπάρχει ή είναι ένα κατασκεύασμα της ανθρώπινη φυσιολογίας, δηλαδή ενός ανθρώπινου βιοϋπολογιστή;

Τι συμπαντικά φαινόμενα κρύβονται  πίσω από έννοιες της γέννησης, της φθοράς και του θανάτου στο υλικό Σύμπαν;

Ποιών πραγματικών γεγονότων είναι δευτερογενή αισθητά αποτελέσματα τα φαινόμενα του υλικού κύκλου της ζωής;

Γύρω από αυτά αλλά και άλλα περισσότερα ερωτήματα θα περιστραφεί η συζήτησή”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook