Οι γνωστοί Hacker ακτιβιστές (εν συντομία hacktivists) Anonymous, υπεύθυνοι για ηλεκτρονικές επιθέσεις από το Πεντάγωνο μέχρι μεγάλα ειδησεογραφικά sites, έχουν βάλει στο στόχαστρό τους το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο όλων. Σύμφωνα με άρθρο στο pcsteps.gr, στις 5 Νοεμβρίου (ημερομηνία γνωστή σε όλους όσους έχουν δει το V for Vendetta) υπόσχονται να \”σκοτώσουν\” το facebook.

Oι λόγοι που αναφέρουν, μεταξύ άλλων, είναι η παραβίαση προσωπικών δεδομένων όπως και η δυσκολία στο να σβήσει κανείς ολοκληρωτικά το λογαριασμό του στο Facebook (καθώς οι πληροφορίες παραμένουν διαθέσιμες στο server ακόμα και μετά τη διαγραφή).

Δείτε την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Youtube σχετικά με την επερχόμενη επίθεση.


Βέβαια, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να πρόκειται περί φάρσας. Μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το Νοέμβριο για να το διαπιστώσουμε.

Για όσους δεν έχετε δει ή δεν θυμάστε το V for Vendetta, η 5η Νοεμβρίου αναφέρεται στη (αποτυχημένη) συνομωσία του Guy Fawkes να δολοφονήσει τον βασιλιά James το 1605, που ενέπνευσε τα γεγονότα και στο graphic novel και την ταινία V for Vendetta.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook