Στην τοποθέτηση άλλων 50 καινούριων κάδων απορριμμάτων προχώρησε ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου

Στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου «Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής» αναβαθμίζεται ο τομέας καθαριότητας εξυπηρετώντας αποτελεσματικότερα τους κατοίκους  και τους επισκέπτες συμβάλλοντας παράλληλα στην καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα στο δήμο παραλήφθηκαν και τοποθετούνται 50 καινούργιοι κάδοι απορριμμάτων που θα συνδράμουν σε καλύτερες υπηρεσίες καθαριότητας. 

Ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης για την αναβάθμιση του τομέα καθαριότητας στο δήμο ανέφερε: «Το επίπεδο λειτουργικών εξυπηρετήσεων των πολιτών αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών του Λασιθίου με σωστή και προγραμματισμένη διαχείριση της καθημερινότητας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης του στρατηγικού άξονα «Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής». Οι δυσκολίες που είχαμε στην εκτέλεση του στρατηγικού και αναπτυξιακού σχεδιασμού του  δήμου τα 2 τελευταία χρόνια ξεπεράστηκαν και προχωράμε στην υλοποίηση όλων των βασικών αξόνων προτεραιότητας: Ποιότητα ζωής,  Παιδεία, Πολιτισμός, Περιβάλλον, Κοινωνική πολιτική, τοπική οικονομία-απασχόληση, βελτίωση διοικητικής – οικονομικής ικανότητας, τοπική δημοκρατία και συμμετοχή.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος καθαριότητας  Γιώργος Στρατάκης από την πλευρά του ανέφερε: «Προχωρούμε μεθοδικά στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων και του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας. Πολύ σύντομα θα παραλάβουμε και το καινούριο απορριμματοφόρο στον Δήμο μας (εντός Καλοκαιριού) όπου θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η ποιότητα ζωής των πολιτών.

Επόμενος στόχος μας είναι η δημιουργία ΣΜΑ (Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) και πράσινου σημείου (Green Point) για την άμεση διαλογή και απομάκρυνση των απορριμμάτων, φυτικών υπολειμμάτων και εφαρμογής μεθόδων ανακύκλωσης, οργανωμένα και μεθοδικά, μέσα από πρακτικές που ήδη εφαρμόζονται στην Ευρώπη. Στην κατεύθυνση αυτή  βρισκόμαστε ήδη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον ΦΟΔΣΑ Β. Πεδιάδας για την υλοποίηση του σχεδιασμού».
Οι κάδοι αγοράστηκαν από το προϋπολογισμό του δήμου, ενώ υπενθυμίζεται ότι το 2016 είχαν αγοραστεί και τοποθετηθεί άλλοι 50 νέοι κάδοι. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook