Στο 34,9% το ποσοστό της Μαρίν Λεπέν η οποία αναγνώρισε την νίκη Μακρόν

Τελευταία ενημέρωση 21:34

Ο φιλελεύθερος ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ μακρόν εκλέγεται 8ος πρόεδρος της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας, με ποσοστό 65,1% έναντι, 34,9% της κυρίας Μαρίν Λε Πεν.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Kantar Sofres ο Μακρόν είναι νικητής των εκλογών με ποσοστό 65,5% έναντι 34,5% της Μαρίν Λεπέν.

Άλλα γαλλικά τηλεοπτικά δίκτυα ανεβάζουν το ποσοστό του κ. Μακρόν στο 65,9%.

Το ποσοστό αποχής είναι 25,5%.  

Ο κ. Μακρόν ο οποίος δημιούργησε το κίνημά του “En Marche”, πριν από μόλις έναν χρόνο, κατάφερε από απόλυτο outsider να θριαμβεύσει στις γαλλικές εκλογές, καθώς μέσα σε μόλις 9 μήνες το κίνημά του απέκτησε 250.000 μέλη. Περισσότερα, από το ιστορικό Σοσιαλιστικό κόμμα της Γαλλίας.  

Οι δημοσκοπήσεις να επιβεβαιώνουν ότι για τον ανεξάρτητο υποψήφιο και ηγέτη του κινήματος “En Marche” ήταν ένας …περίπατος νικώντας τη σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν.

Από το αρχηγείο του στο Παρίσι , ο Εμανουέλ Μακρόν ετοιμάζεται να κάνει δηλώσεις ενώ στο Λούβρο τα πάντα είναι έτοιμα για την επινίκεια ομιλία του.  

Αναγνώρισε τη νίκη Μακρόν η Μαρίν Λεπέν

Από το αρχηγείο της στο Chalet du Lαc η Μαρίν Λεπέν αναγνώρισε τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας.

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον Μακρόν και τα έντεκα εκατομμύρια των Γάλλων που με εμπιστεύτηκαν. To κόμμα θα πρέπει να ανανεωθεί ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου» δήλωσε η Μαρίν Λεπέν ελάχιστα λεπτά μετά την ανακοίνωση των exit pollsπου δείχνουνάνετη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν. 

Η σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς έσπευσε να επισημάνει ότι ο γαλλικός λαός ανέδειξε το κόμμα της “Εθνικό Μέτωπο” ως την μεγαλύτερη δύναμη της αντιπολίτευσης. “Αυτό φάνηκε από το πρώτο γύρο των εκλογών και συνεχίστηκε και στον δεύτερο γύρο”, τόνισε η Λεπέν προσθέτοντας πως από σήμερα ξεκινά η προσπάθεια συσπείρωσης των ψηφοφόρων ενόψει των βουλευτικών του Ιουνίου.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook