Ένθερμος υποστηρικτής της Ευρώπης, φορολογικές περικοπές, μείωση του δημοσίου και εξομάλυνση των συντάξεων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα

Ο ένθερμος υποστηρικτής της Ευρώπης, θα καταργήσει τις ανισότητες στο γαλλικό συνταξιοδοτικό σύστημα, θα πουλήσει τα κυβερνητικά μερίδια σε μεγάλες επιχειρήσεις και θα μειώσει τον αριθμό των κοινοβουλευτικών και των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου. Αυτές είναι οι προτεραιότητες του κεντρώου υποψηφίου για τις γαλλικές εκλογές Εμανουέλ Μακρόν, όπως τις παρουσίασε στο πρόγραμμά του.

Διεκδικώντας την ψήφο των Γάλλων ως ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος, ο πρώην υπουργός Οικονομίας του Φρανσουά Ολάντ, κερδίζει στις δημοσκοπήσεις έστω και οριακά την ακροδεξιά ηγέτιδα Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθεί τον Μάιο.

Το οικονομικό του σχέδιο περιλαμβάνει φορολογικές περικοπές, μείωση των θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα και υψηλότερες επενδύσεις, δήλωσε πως σκοπός του είναι να εξομαλύνει τις μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων και εκείνων στον ιδιωτικό τομέα, διατηρώντας ωστόσο το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 62.

Αντίθετα με την άρνηση προηγούμενων γαλλικών κυβερνήσεων να δεσμευθούν σε μια αμερικανικής έμπνευσης πολιτική «θετικών διακρίσεων», ο Μακρόν επεσήμανε επίσης πως θα δώσει στις εταιρίες που προσλαμβάνουν ανθρώπους από 200 καθορισμένες υποβαθμισμένες συνοικίες μπόνους 15.000 ευρώ για περίοδο τριών χρόνων. Θα μειώσει επίσης τον αριθμό των μαθημάτων για την απόκτηση του μπακαλορεά, μιας εξέτασης για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια που δημιουργήθηκε από τον Ναπολέοντα αλλά η διοργάνωσή της κοστίζει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ τοχρόνο. 

Τέλος έχει δεσμευτεί ότι θα αυξήσει τα επιδόματα αναπηρίας και γήρατος κατά 100 ευρώ τον μήνα και θα τιμωρεί τους εργοδότες που χρησιμοποιούν υπερβολικά μεγάλο αριθμό βραχυπρόθεσμων συμβολαίων.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook