“Εθνικιστές, λαϊκιστές, κρατιστές, δημαγωγοί, αντιευρωπαϊστές έχασαν στη Γαλλία μια μεγάλη μάχη. Ενώθηκαν, πάλεψαν, χρησιμοποίησαν ύπουλα μέσα, αλλά στη Γαλλία δεν τα κατάφεραν” αναφέρει στην ανακοίνωσή του “Το Ποτάμι”

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Η νίκη του Εμμανουέλ Μακρόν, ενός νέου, τολμηρού και προοδευτικού Ευρωπαίου που τοποθετείται πέραν της Δεξιάς και της Αριστεράς, είναι νίκη των πολιτών που υπερασπίζονται την ανοιχτή δημοκρατία και τις ανοιχτές κοινωνίες. 

Δικαιώματα και ευκαιρίες για όλους, ανάπτυξη και αξιοκρατία, όρια σε συμφέροντα, συντεχνίες και κομματικούς μηχανισμούς, διαφάνεια, δικαιοσύνη και ελεύθερα ΜΜΕ, είναι όσα υπερασπίστηκε ο Εμμανουέλ. 

Γι΄ αυτό δεν είχαμε κανένα δισταγμό να ταχθούμε απο την πρώτη στιγμή στο πλευρό του, πράγμα που δεν έκαναν δυνάμεις και πολιτικοί που δηλώνουν προοδευτικοί αλλά τελικά είναι προσκολλημένοι σε παλιά σχήματα.

Εθνικιστές, λαϊκιστές, κρατιστές, δημαγωγοί, αντιευρωπαϊστές έχασαν στη Γαλλία μια μεγάλη μάχη. Ενώθηκαν, πάλεψαν, χρησιμοποίησαν ύπουλα μέσα, αλλά στη Γαλλία δεν τα κατάφεραν.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν και οι αληθινά προοδευτικές δυνάμεις της ηπείρου πρέπει να προχωρήσουν σε ρήξη με το παλιό σύστημα προς όφελος των λαών της Ευρώπης. Να πάρουμε όλοι – πολίτες και πολιτικοί – το ρίσκο που μας αναλογεί. Αυτή η μάχη μπορεί να κερδηθεί και όχι μόνο στη Γαλλία.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook