Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινάει σήμερα για τη Γαλλία και το γαλλικό λαό, ο οποίος ανέθεσε τα ηνία της χώρας στον 39χρονο Εμανουέλ Μακρόν, που θα είναι ο νεότερος πρόεδρος στην Ευρώπη.

Μερίδα των εκλογέων του, τον ψήφισαν με μισή καρδιά, αλλά και με την κρυφή ελπίδα ότι αυτή τη φορά δεν θα απογοητευθούν.

Στην πρώτη του δήλωση ο 8ος Γάλλος πρόεδρος, Εμανούελ Μακρόν ανέφερε πως «ανοίγει μια νέα σελίδα», «αυτή της ελπίδας και της εμπιστοσύνης που αποκαθίσταται», ενώ αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων εκλογικών εκτιμήσεων, η Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας. Η ίδια χαρακτήρισε τα ποσοστά που συγκέντρωσε το κόμμα της, το Εθνικό Μέτωπο, ιστορικά.

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξελέγη πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας εξασφαλίζοντας το 65,5% έως 66,1% των ψήφων έναντι της Μαρίν Λεπέν (33,9% έως 34,5%), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων Ifop και Harris Interactive.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ “συνεχάρη θερμά” τον Εμανουέλ Μακρόν για της εκλογή του στο προεδρικό θώκο της χώρας. Η ανακοίνωση του προεδρικού μεγάρου αναφέρει πως η νίκη του Μακρόν δείχνει ότι η πλειονότητα των Γάλλων πολιτών επιθυμεί να ενωθεί γύρω από τις αξίες της Δημοκρατίας. 

Η πρώτη δήλωση του Εμανουέλ Μακρόν

Θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθυ της καρδιάς μου. Δεν θα σας ξεχάσω. Θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη σας. Αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες, αλλά καμία τέτοια δυσκολία δεν θα μας καταβάλει.

Απόψε το βράδυ θέλω να χαιρετίσω την αντίπαλό μου την κα Λε Πεν. Διαιρέθηκε η χώρα μας και υπήρξαν πολλές ακραίες ψήφοι. Πρέπει το αφουγκραστώ αυτό το αποτέλεσμα. Διασφαλίζοντας την ενότητα του Έθνους. Σήμερα απευθύνομαι σε όλους εσάς, στο λαό της Γαλλίας, γιατί έχουμε υποχρεώσεις και καθήκοντα απέναντι στην πατρίδα μας.

Αυτή την ιστορία πρέπει να την μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας και να δώσουμε μία νέα πνοή στη χώρα. Δεσμεύομαι πως θα υπερασπιστώ την Ευρώπη, το κοινό πεπρωμένο της ηπείρου μας. Θα προσπαθήσω να ξαναφτιάξω τους δεσμούς ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης.

Η Γαλλία θα είναι παρούσα για να υποστηρίξει την αντιμετώπιση των ανισοτήτων. Θα βρίσκεται η χώρα στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Αγαπητοί συμπολίτες ανοίγει μία νέα σελίδα της μακράς ιστορίας μας, μία σελίδα ελπίδας.

Η αναγνώριση του πλουραλισμού θα αποτελεί βασικό στοιχείο της δράσης μου. Γάλλοι και Γαλλίδες θέλω απόψε το βράδυ να χαιρετίσω τον Φρανσουά Ολάντ που αγωνίστηκε για την πατρίδα μας”. 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook