Λίγες περισσότερες από 98.000 κλήσεις έχει βεβαιώσει το Τμήμα Τροχαίας του ΒΟΑΚ από το 2014 μέχρι και σήμερα – Οι περισσότερες για τα όρια ταχύτητας, ενώ το 25% εξ αυτών βεβαιώθηκαν κατά τους θερινούς μήνες

98.049 κλήσεις έχει βεβαιώσει το Τμήμα Τροχαίας του ΒΟΑΚ από το 2014 μέχρι και σήμερα!

Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός κλήσεων, που μαρτυρά και τις ταχύτητες που αναπτύσσουν οι οδηγοί στα οχήματά τους, κινούμενοι στον Βόριο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Ταχύτητες, που σε αρκετές περιπτώσεις αποδείχτηκαν μοιραίες για οδηγούς και συνεπιβάτες.

Το 25% των παραβάσεων, που αφορά σε όριο ταχύτητας, που αναπτύσσουν οι οδηγοί στα οχήματά τους και που κατέγραψαν οι κάμερες, που είναι τοποθετημένες στον ΒΟΑΚ, βεβαιώθηκαν κατά τους θερινούς μήνες.

Στον ΒΟΑΚ, λειτουργούν, σήμερα, 36 συστήματα καταγραφής και φωτογράφησης παραβάσεων ορίου ταχύτητας.

Αν και βρίσκονται σε λειτουργία όλο το 24ωρο ο αριθμός των βεβαιωμένων παραβάσεων είναι πολύ μικρός, αφού αρκετοί οδηγοί, γνωρίζοντας που είναι τοποθετημένες οι κάμερες, ελαττώνουν την ταχύτητα του οχήματός τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τόσο των ίδιων, όσο και των υπόλοιπων οδηγών.

Τα πρώτα ραβασάκια, έχουν ήδη αρχίσει να στέλνονται στους οδηγούς, που δεν υπάκουσαν στον ΚΟΚ και τώρα καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να πληρώσουν τα πρόστιμα, για τις παραβάσεις που κατέγραψε ο.. «μεγάλος αδερφός» του ΒΟΑΚ.

Οι παραβάτες καλούνται να πληρώσουν αρκετά ευρώ σε πρόστιμο, να παραδώσουν το δίπλωμα τους, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που τους αφαιρείται η άδεια οδήγησης και αναγκάζονται να δώσουν εξετάσεις από την αρχή για να το αποκτήσουν. Ωστόσο, πολλά είναι τα ερωτήματα για τα όρια ταχύτητας που υπάρχουν στον ΒΟΑΚ.

Οι ειδικοί καλούν τον συντάκτη της μελέτης, σύμφωνα με την οποία έχουν τοποθετηθεί οι κάμερες στον ΒΟΑΚ, αλλά και έχουν οριστεί τα όρια ταχύτητας, να επανεξετάσει τις συνθήκες που επικρατούν στον ΒΟΑΚ και να αλλάξει τα όρια ταχύτητας που ισχύουν σήμερα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook