Τέλος στην “κατάσταση πολιορκίας” στο κτίριο του ΟΚΑΝΑ δίπλα στο πρώην Ψυχιατρείο Χανίων, δόθηκε το μεσημέρι, όταν μετά από σχεδόν 7 ώρες, ο  ένοπλος 45χρονος που είχε κλειστεί στο κτίριο αποφάσισε να παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές – Δείτε βίντεο ντοκουμέντο με τους πυροβολισμούς

Ο ίδιος έχει τραυματιστεί ελαφρά, ενώ – πέραν του σοκ που υπέστησαν – σώοι βγήκαν από το κτίριο και οι τρεις εργαζόμενοι που παρέμεναν όλες αυτές τις ώρες κλεισμένοι σε διαφορετικό χώρο από εκείνον που ήταν ο ένοπλος.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το πρωί, όταν ένας 45χρονος που συμμετέχει σε πρόγραμμα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ πήγε εκεί σε προγραμματισμένο ραντεβού.

Ξαφνικά έβγαλε ένα πιστόλι και σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να διαμαρτύρεται για το θέμα του περιπτέρου που λειτουργεί στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, το οποίο ο Δήμος Χανίων έχει αποφασίσει την κατεδάφισή του. 

Όπως φώναζε από το περίπτερο ζει την πολυμελή οικογένειά του, καθώς είναι πολύτεκνος και ζητούσε να μην γίνει η κατεδάφισή του.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί οι οποίοι περικύκλωσαν το κτίριο, αλλά μόλις τους είδε πυροβόλησε και τότε οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά.

Στις αρχές σήμανε συναγερμός, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να αποκλείουν την περιοχή, ενώ στο σημείο μετέβη ο πατέρας του 45χρονου και στη συνέχεια και ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος διαβεβαίωσε τον άντρα πως τουλάχιστον για το καλοκαίρι δεν θα κατεδαφιστεί το περίπτερο και πως θα επανεξεταστεί το θέμα.

Επίσης μετέβησαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Εισαγγελέας και ειδική ομάδα διαπραγματευτών.

Τελικά η επιχείρηση είχε αίσιο τέλος με τον 45χρονο να παραδίδεται στις αρχές. Αστυνομία μπήκε στον χώρο που βρισκόταν ο 45χρονος και αμέσως μετά εισήλθαν διασώστες του ΕΚΑΒ με ασθενοφόρο προκειμένου να παράσχουν πρώτες βοήθειες και να παραλάβουν τον δράστη και να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο Χανίων. Μετά την περίθαλψη που θα δεχτεί στο νοσοκομείο θα μεταφερθεί στο αστυνομικό μέγαρο.

Ο πατέρας του δράστη που έφτασε στον χώρο μετά και την παράδοση του γιου του ζήτησε συγγνώμη από όλους και κυρίως από τους 3 εργαζόμενους.

Δείτε τι δήλωση του δράστη και του πατέρα του

Οι εργαζόμενες που είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο είναι καλά στην υγεία τους όπως φαίνεται και στη φωτογραφία

Δείτε το χρονικό με φωτογραφίες, βίντεο και δηλώσεις

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook