Σε απόγνωση βρίσκονται οι πατατοπαραγωγοί του Οροπεδίου Λασιθίου, καθώς η τιμή του προϊόντος τους, έχει πέσει πολύ χαμηλά, την ίδια χρονική περίοδο που τα γεωργικά εφόδια έχουν πάρει την ανιούσα.

Ο ανταγωνισμός που παρατηρείται χρόνο με το χρόνο από τις χώρες οι οποίες ασχολούνται και αυτές με την παραγωγή πατάτας, σε συνδυασμό με τους μεσάζοντες και τα καρτέλ, τα οποία εισάγουν πατάτες, τις «βαφτίζουν» ελληνικές και τις πωλούν στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό, έχουν δημιουργήσει και στους πατατοπαραγωγούς… ασφυξία.

Παρά την πολύ καλή φήμη που έχουν οι πατάτες του Οροπεδίου Λασιθίου για την ποιότητα και την νοστιμιά τους, αρκετοί παραγωγοί, δηλώνουν πως δεν θα φυτέψουν φέτος πατάτες, ενώ ήδη πολλοί τόνοι του προιόντος, (κάποιοι κάνουν λόγο για σχεδόν δέκα χιλιάδες τόνους)  παραμένουν στις αποθήκες των παραγωγών.

Η οικονομική θηλιά, στους πατατοπαραγωγούς σφίγγει ολοένα και περισσότερο, ενώ αναγκάζονται να δανείζονται από συγγενείς και φίλους για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινότητας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook