Mε μεγαλη  συμμετοχη ,πολιτων αλλα  και μαθητων, διεξήχθηκε  σήμερα το μεσημέρι η εναρκτηρια  εκδηλωση  της Ευρωπαϊκης καμπάνιας  ‘Εurope in my Region 2017’  στο Πολύκεντρο της Τ.Κ Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά.

Η καμπάνια προβάλλει αντιπροσωπευτικά έργα στον τομέα του πολιτισμού, που χρηματοδοτήθηκαν από το  Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013  και φέρει τον τίτλο: «Ταξίδι στον Πολιτισμό». Η περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στην καμπάνια με εκδηλώσεις σε εννέα σημεία συνολικά.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Πλατανιά κ Ιωάννης Μαλανδράκης ο οποίος υπογράμμισε  την σημασία του πολυκέντρου για την τοπική κοινωνία και    τον πολιτισμό τονίζοντας επίσης  οτι βοηθά  στην ανάπτυξη της ενδοχώρας του Δήμου Πλατανιά.

Αναφερόμενος ειδικά στην έκθεση φωτογραφίας με στιγμιότυπα απο την τοπική ιστορία  και καθημερινή ζωή 1930-1980, τόνισε οτι ειναι η απαρχή μιας σημαντικής πρωτοβουλίας που προτίθεται να αναλάβει ο δήμος Πλατανιά για την διάσωση και ανάδειξη στοιχείων του άυλου πολιτισμού  με  κάθε είδους ντοκουμέντα ηχητικού και οπτικού υλικού.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο κ Μπαλαντινάκης  Γιάννης  προιστάμενος  της μονάδας Α ,καθως και στελεχη, της  ειδικής  υπηρεσίας Διαχείρισης  της Περιφέρειας  Κρήτης .

Στην εκδηλωση παρευρεθησαν ο γενικός διευθυντης της Ο.Α.Κ κ. Ζορμπάς, οι αντιδημαρχοι του Δ .Πλατανια κ Γ.Καλαιτζακης , Ι Μαλακωνάκης, Κ.Μπεμπλιδάκης ο προεδρος του ΝΠΔΔ κ Π.Σημαντηράκης, οι διευθυντές των σχολείων  δημοτικου γυμνασιου , και λυκειου Βουκολιών, λυκείου Κολυμβαρίου , ΕΠΑΛ Πλατανιά, καθηγητές,  μαθητές και αρκετοι  πολίτες.

Στο πρώτο μέρος της  λιτής εκδηλωσης ,που συγκίνησε τους θεατες, εγινε αναδρομή στην ιστορία του γυμνασίου και λυκείου Βουκολιών με οπτικοαστικό υλικό και παρουσίαση ντοκιμαντέρ  το οποίο δημιουργήθηκε απο μαθητές του Λυκείου Βουκολιών , και κατόπιν η μαθητική χορωδία απέδωσε  Ελληνικά τραγούδια .

Στο δεύτερο μέρος  , έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας σε  άλλη κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα του πολύκεντρου, όπου είχαν την ευκαιρία μικροί και μεγάλοι να παρατηρήσουν εικόνες και στιγμιότυπα της καθημερινής ζωης της ευρύτερης περιοχής των Βουκολιών στο πέρασμα των χρόνων.

Η εκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό για όλη την διάρκεια της εβδομάδας τις ωρες 19.00 -21.00 απο μέλη του Πολιτιστικού -Μορφωτικου Συλλογου Βουκολιών και Περιχώρων.

Κατα την διάρκεια της παρουσίας τους οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να αφήσουν στοιχεία επικοινωνίας προκειμένου είτε να καταθέσουν   φωτογραφικό, οπτικό και ηχητικο υλικο , ειτε να επικαιροποιηθεί το υπάρχον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook