Στους 400 έφτασε ο αριθμός των συλληφθέντων στη Χιλή, ενώ 78 άτομα τραυματίστηκαν κατά τις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν την Τρίτη στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις της χώρας, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσαν χθες οι αρχές στην δημοσιότητα.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Ροντρίγκο Ουμπίγια είπε ότι στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν 55 αστυνομικοί και 23 πολίτες. Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν επίσης τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη σε συνοικίες του Σαντιάγο όπου νεαροί προσπάθησαν να στήσουν οδοφράγματα. Συνολικά συνελήφθησαν 396 άτομα, εκ των οποίων 118 στην πρωτεύουσα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι συλληφθέντες αφήνονται ελεύθεροι μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους. Στη διαδήλωση της περασμένης εβδομάδας είχαν προσαχθεί σε αστυνομικά τμήματα 800 άνθρωποι αλλά τελικά μόνο οι 40 κρατήθηκαν. Η διαδήλωση της Τρίτης ήταν η ένατη που οργανώνεται από τον Μάιο με αίτημα την αύξηση του προϋπολογισμού για την παιδεία. Σπουδαστές και εκπαιδευτικοί ζητούν επίσης να εγγυηθεί το Σύνταγμα τη δημόσια δωρεάν και ποιοτική παιδεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook