Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης η Γενική Συνέλευση του ΤΕΕ και η διεθνής εκδήλωση με θέμα «Αναμορφώνοντας τις Γέφυρες» που θα πραγματοποιηθούν στο Ρέθυμνο

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, στις 12 – 14 Μαΐου 2017 θα φιλοξενήσει στο Ρέθυμνο τις εργασίες της EAMC στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών (Νικ.Φωκά 130 & Μελισσινού). Στις 13 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση και την ίδια ημέρα θα διοργανωθεί ανοιχτή τεχνική εκδήλωση με θέμα «Αναμορφώνοντας τις Γέφυρες» που αφορά σε επεμβάσεις δομικής και αρχιτεκτονικής αναβάθμισης υπαρχουσών γεφυρών. 

Θα συμμετέχουν διακεκριμένοι Εκπρόσωποι Φορέων-Μελών της Ένωσης Μηχανικών Μεσογειακών Χωρών.

Κατά την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η Εκδήλωση έχει ήδη τεθεί υπό την αιγίδα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου  (PAM – Parliamentary Assembly of the Mediterranean) και συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης και το Δήμο Ρεθύμνης.

Οι κ.κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης, Βουλευτής Ν. Χανίων και Μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην PAM, Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης, Μαρία Λιονή, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, Γιώργος Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνου θα απευθύνουν χαιρετισμό κατά την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης.

Χορηγός της Τεχνικής Επίσκεψης που θα πραγματοποιηθεί για τους ξένους φιλοξενούμενους στις 14 Μαΐου 2017, είναι ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του,  είναι δραστήριο μέλος της Διεθνούς Κοινότητας Μηχανικών και αποτελεί Εθνικό Μέλος που εκπροσωπεί την Ελλάδα σε πλήθος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οργανισμών. Πεποίθηση του ΤΕΕ είναι ότι η εξωστρέφεια των Μηχανικών συμβάλλει στην Ανάπτυξη και για αυτό υλοποιεί δράσεις σχετικές με θέματα κοινού τεχνικού ενδιαφέροντος σε συνεργασία με Διεθνείς Οργανισμούς. Ειδικότερα επωφελής μπορεί να αποβεί η συνεργασία, όταν υπάρχει και το στοιχείο της γεωγραφικής γειτονίας. Στο πλαίσιο αυτό το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Μηχανικών Μεσογειακών Χωρών – Engineers Association of Mediterranean Countries  (EAMC). Ο Οργανισμός ιδρύθηκε το 2016 με τη στήριξη του World Federation of Engineers Organizations (WFEO). Σύμφωνα με το καταστατικό του Οργανισμού η στρατηγική θέση των χωρών της Μεσογείου ενισχύει τον γεωπολιτικό τους ρόλο στην διατήρηση της ισορροπίας στην περιοχή. Οι πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις καθιστούν αναγκαία τη συνεργασία των χωρών και τη διαμόρφωση των πολιτικών.

Η Ένωση Μηχανικών των Χωρών της Μεσογείου (EAMC) αποτελείται από Διεθνή Μέλη: ECEC – European Council of Engineers’ Chambers, ECCE – European Council of Civil Engineers, και Εθνικά Μέλη: Αλβανία, Αλγερία, Κύπρος, Αίγυπτος, Ελλάδα, Ιταλία, Λίβανος, Μάλτα, Παλαιστίνη, Σλοβενία, Συρία, Τυνησία, Réseau Méditerranéen Ecoles d’ Ingénieurs (RMEI).

Για την εκπλήρωση των σκοπών της Ένωσης έχουν συσταθεί 4 Τεχνικές Επιτροπές Engineering Education and Professional Qualification, Energy and Renewable Energies, Environment, Infrastructure and Construction

Οι στόχοι της Ένωσης Μηχανικών των Χωρών της Μεσογείου (EAMC) είναι

Η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των Ενώσεων των Μηχανικών της Ευρώπης και της Αραβικής Μεσογείου
Η ενίσχυση της συνεργασίας και η ανάληψη προγραμμάτων κοινής ωφέλειας
Η καθιέρωση της συνεργασίας με την WFEO και άλλους Διεθνείς και Περιφερειακούς Οργανισμούς

Επισυνάπτεται το πλήρες Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook