Θύμα σκευωρίας δηλώνει η 66χρονη παιδίατρος που συνελήφθη την Δευτέρα καθώς ζήτησε και έλαβε \”φακελάκι\” 30 ευρώ για να εμβολιάσει ένα κοριτσάκι 2 ετών.

Έχω ήσυχη τη συνείδηση μου» ανέφερε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο 39χρονος που κατήγγειλε στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων την 66χρονη παιδίατρο του ΙΚΑ Ηρακλείου.

«Το έκανα για λόγους αξιοπρέπειας. Μακάρι να το είχα κάνει νωρίτερα αλλά δεν ήξερα πώς να κινηθώ» υποστηρίζει.

Σε βάρος της 66χρονης ασκήθηκε ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση αλλά η ίδια πάντως υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα σκευωρίας.

Η παιδίατρος επρόκειτο να οδηγηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για να δικαστεί στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, ωστόσο η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για σήμερα το πρωί.

Η υπόθεση χρηματισμού

Υπενθυμίζεται ότι η παιδίατρος πιάστηκε στα πράσα ύστερα από συνεννόηση της οικογένειας του μικρού κοριτσιού με τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα, η μητέρα του παιδιού προσποιήθηκε ότι ενδίδει στους εκβιασμούς της παιδιάτρου που ζητούσε χρήματα για να εμβολιάσει το παιδί, χωρίς να τεθεί σε καθεστώς αναμονής, και την πλήρωσε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Η εδώ και 35 χρόνια παιδίατρος, συνελήφθη από κλιμάκιο της Υπηρεσίας του ΙΚΑ που είχε φτάσει από την Αθήνα ειδικά για την υπόθεση, αμέσως αφού είχε εισπράξει τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook