H Δέσποινα (Μπέτυ) Τραχαλάκη είναι μια πρωτοεμφανιζόμενη και πολλά υποσχόμενη Χανιώτισσα συγγραφέας που με εξέπληξε ευχάριστα με το έργο της. Το βιβλίο της «Η διαδρομή της ζωής» (εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2010) δεν είναι απλώς ένα μυθιστόρημα. Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο με αριστοτεχνική γραφή, μια συναρπαστική και ζεστή ιστορία με ενδιαφέρουσα πλοκή που διαβάζετε πολύ ευχάριστα.

Η συγγραφέας είναι άτομο της καθημερινότητας όπως ακριβώς και οι ήρωες της. Στην πλοκή του έργου της συναντάμε διαφορετικούς χαρακτήρες και συμπεριφορές γυναικών, γονέων, συζύγων. Ανακαλύπτουμε την σημασία των σταθερών σχέσεων μεταξύ συζύγων ή φίλων ως αντίδοτο στην προσπάθειά μας να βιώσουμε την καθημερινότητά μας ως μοναχικοί ήρωες, να ξεπεράσουμε τις τυχόν τραυματικές καταστάσεις του παρελθόντος και να αντιμετωπίσουμε με περισσότερη δύναμη τις αντιξοότητες της ζωής.

Η συγγραφέας καταφέρνει μέσα από ένα έργο ευαίσθητο και ειλικρινές να συνθέσει το τραγικό και το κωμικό, την πραγματικότητα με τη φαντασία, την απελπισία και την ελπίδα. Ένα εγχείρημα για το οποίο πρέπει να αποδώσουμε στην συγγραφέα τα εύσημα που της αναλογούν.

Πολύ καλή προσπάθεια και περιμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο έργο της.

Γιώργος Μπαουράκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook