Τι είπε ο Γ.Γ.Α. για το ποδηλατοδρόμιο – γιαπί, τα κολυμβητήρια και το εθνικό στάδιο Χανίων.

Συνεχίζοντας την διήμερη επίσκεψή του στα Χανιά, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός ,συναντήθηκε με την διοίκηση του Εθνικού Σταδίου Χανίων παρουσία των Βουλευτών Βάλιας Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη.

Νωρίτερα είχε μεταβεί στην Εισαγγελία Χανίων όπου υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά για το θέμα του ποδηλατοδρομίου – γιαπί, στα Καθιανά Ακρωτηρίου.

Έτσι στις δηλώσεις του από το ΕΑΚ, ο κ.Συναδινός έκανε λόγο για κατασπατάληση 3.638.00 ευρώ, τα οποία έχουν αποπληρωθεί στους εργολάβους, ενώ 13 χρόνια μετά την αρχική προθεσμία αποπεράτωσης του έργου «έχουμε ένα επικίνδυνο γιαπί».

Όπως είπε ο ΓΓΑ, ο στόχος είναι να αποδοθούν ευθύνες, είτε αφορούν σε φυσικά πρόσωπα, είτε σε υπηρεσιακούς παράγοντες, είτε σε ιδιωτικές εταιρείες,

«για να μπορέσουμε ως Υπ. Αθλητισμού, από κοινού με την τοπική αυτοδιοίκηση, είτε τον δήμο, είτε την περιφέρεια,  να δούμε πως θα εξελιχθεί η  υπόθεση του ποδηλατοδρομίου για να γίνει ενεργή εγκατάσταση και λειτουργική και να αποφέρει οφέλη στην τοπική κοινωνία».

Ερωτηθείς για το επίσης έργο – φάντασμα του «κλειστού κολυμβητηρίου» στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου, υπενθύμισε πως και για αυτό το θέμα έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά για την διερεύνηση ευθυνών.

Σε ότι αφορά στο Εθνικό Στάδιο Χανίων ανέφερε πως εγκρίθηκε μελέτη ύψους 200.000 ευρώ, για την βελτίωση των εγκαταστάσεων του σταδίου, η οποία θα προβλέπει αποκατάσταση της περίφραξης, γυμναστηρίων, δύο οικίσκους και στεγανοποίηση της εξέδρας για να τοποθετηθούν καθίσματα.

 

Σε ότι αφορά στο κολυμβητήριο στην Νέα Χώρα, ο κ.Συναδινός ανέφερε πως οι εγκαταστάσεις είναι παλιές, στα άμεσα σχέδια είναι η ενεργειακή αναβάθμιση, με φωτοβολταικά ή άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά χρειάζεται να γίνει μελέτη…

 

Στις 8μμ της Τρίτης ο ΓΓΑ συναντάται με τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής της Ένωσης Κ.Φ.Α.Ν. Χανίων στο καφέ «Κήπος». Θα γίνει συζήτηση για τον αθλητικό νόμο και τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο της Φυσικής Αγωγής

Την Τετάρτη θα επισκεφθεί αθλητικούς χώρους του Νομού Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook