Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και παραγωγοί, ζητούν την άμεση μεταφορά της λαϊκής αγοράς από τον δρόμο μπροστά από το 16ο Δημοτικό Σχολείο

Την ίδια ώρα που – για μια ακόμη Τετάρτη – εστήνοντο οι πάγκοι της λαϊκής αγορά στην οδό Λευκών Ορέων , όπου βρίσκεται το 16ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, γονείς μαζί με μαθητές και δασκάλους πήγαν στο δημαρχείο Χανίων.

Όλοι ζητούν την άμεση μεταφορά της λαϊκής αγοράς από τον συγκεκριμένο δρόμο γιατί παρά του ότι – μετά τις προηγούμενες διαμαρτυρίες –  οι πάγκοι μεταφέρθηκαν λίγα μέτρα μακριά από την είσοδο του σχολείου,  τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν.

Παντού σταθμευμένα, φορτηγά, ημιφορτηγά, ΙΧ αυτοκίνητα και δίκυκλα, πάνω και κάτω από διαβάσεις πεζών και συνεχής κίνηση οχημάτων προκαλούν επικίνδυνες καταστάσεις για τους μαθητές.

Σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων τέθηκε επιτακτικά το αίτημα απο όλους. 

Χαρακτηριστικές ήταν οι αναφορές της Διευθύντριας του σχολείου.

 
 

Να σημειωθεί πως την μεταφορά της λαικής απο την Λευκών Ορέων ζητούν και οι παραγωγοί της λαϊκής αγοράς καθώς – όπως είπε ο πρόεδρός του κ.Καψωμενάκης, ο χώρος δημιουργεί πολλά προβλήματα και επιπλέον έθεσε και το θέμα του τι θα γίνει εαν χρειαστεί να μεταβεί πυροσβεστική ή ασθενοφόρο στο σχολείο. “Ποιός θα φέρει την ευθύνη;” είπε ο κ.Καψωμενάκης, κάνοντας λόγο και για συμφέροντα που βάζουν μέσον για να φύγει η λαική μπροστά απο τα σπίτια τους.

Απο την πλευρά του ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, ανέφερε πως στην συνοικία των Παχιανών παρουσιάζονται συνεχώς προβλήματα με την χωροθέτηση της λαικής αγοράς και υποσχέθηκε πως θα εξεταστεί το θέμα για να βρεθεί λύση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook