Συνάντηση με τον Διοικητή του Α.Τ. Κισσάμου  Σταύρο Γεωργαλή  πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Κισσάμου Μανώλης Δερουκάκης και ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Κισσάμου Βασίλης Κωνσταντουλάκης.

Τα θέματα που ετέθησαν ήταν η ενίσχυση της αστυνόμευσης, λόγω της ολοένα και αυξανόμενης προσέλευσης επισκεπτών μετά την έναρξη της τουριστικής σεζόν, η αύξηση των ελέγχων για παράνομη στάση και στάθμευση μέσα στην πόλη και ειδικά επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου που δέχεται και τον κύριο όγκο των επισκεπτών και οι ενέργειες που θα πρέπει μελλοντικά να πραγματοποιηθούν για την  πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Τέλος τέθηκε από τον αντιδήμαρχο Κισσάμου,  κ. Δερουκάκη και το θέμα της ανάγκης ενίσχυσης του Α.Τ. Κισσάμου αφού ουσιαστικά-και ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες- η περιοχή που καλείται να καλύψει το Α.Τ. Κισσάμου είναι τεράστια, περιέχει τρεις από τις πλέον επισκέψιμες περιοχές της Κρήτης και ο όγκος των αυτοκινήτων και των επισκεπτών είναι σίγουρα δυσανάλογος με το προσωπικό των υπηρεσιών.

Από την μεριά του ο διοικητής του Α.Τ. Κισσάμου αναγνώρισε το πρόβλημα που υπάρχει, τόνισε πως παρόλη την έλλειψη προσωπικού, θα αυξηθούν άμεσα οι έλεγχοι για παράνομη στάση και στάθμευση επί της Ηρώων Πολυτεχνείου, αλλά και γενικά στο κέντρο της πόλης της Κισσάμου.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Κισσάμου, κκ. Δερουκάκης και Κωνσταντουλάκης τόνισαν ότι “η προσπάθεια που θα γίνει θα πρέπει να είναι κοινή ώστε όλοι μαζί να αποβάλουμε την κακή –γεμάτη αυτοκίνητα- εικόνα της πόλης και να βοηθήσουμε όσους έχουν λίγο παραπάνω ανάγκη από εμάς. Η κακιά συνήθεια του ‘’ελεύθερου’’ πάρκινγκ, της επιθυμίας που όλοι λίγο πολύ έχουμε, να παρκάρουμε δηλαδή έξω από την καφετέρια, το μαγαζί κλπ θα πρέπει να εκλείψει. Ας περπατήσουμε λίγο (εξάλλου κάνει και καλό) και ας αφήσουμε τα λιγοστά πάρκινγκ έξω ακριβώς από τα καταστήματα για τους ηλικιωμένους, και όσους δεν μπορούν ίσως να περπατήσουν ούτε μια μικρή απόσταση.

Θα πρέπει να καταλάβουμε πως εμείς οι ίδιοι κάνουμε φιλική ή εχθρική την πόλη μας πάνω απ’ όλα για τους ντόπιους αλλά και για τους επισκέπτες. 5 λεπτά περπάτημα είναι ίσως η πιο μακρινή απόσταση που μπορεί κάποιος να βρει παρκινγκ στο κέντρο της πόλης και όχι έξω από το κατάστημα που θα ήθελε. Υπενθυμίζουμε πως επί της Ηρώων Πολυτεχνείου το παρκάρισμα επιτρέπεται μόνο από την μία πλευρά (μονοί και ζυγοί μήνες) και η αύξηση των ελέγχων δεν είναι σε καμία περίπτωση εισπρακτικού χαρακτήρα αναγνωρίζοντας και τις οικονομικές δυσκολίες που βαραίνουν τους πολίτες. Θα πρέπει πρώτα εμείς οι ίδιοι να καταλάβουμε την ανάγκη εφαρμογής του Κ.Ο.Κ. και την υποχρέωση να σεβόμαστε τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους. Περαιτέρω ενέργειες για όλα τα παραπάνω θα ανακοινωθούν σύντομα.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Α.Τ. Κισσάμου για την υποστήριξη που μας παρέχει όποτε ζητηθεί, είτε σε εκδηλώσεις, είτε σε αγώνες δρόμου κ.λπ. παρόλη την έλλειψη προσωπικού. Η καλή συνεργασία φορέων, θεσμών και υπηρεσιών εξασφαλίζει την εύρυθμη για όλους λειτουργία και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook