Με εγκαύματα και σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου μέλος συνεργείου της ΔΕΗ, που έπεσε θύμα εργατικού ατυχήματος το πρωί ενώ έκανε εργασίες στο πεζοδρόμιο στην διάρκεια εργασιών σε καλώδια μεσαίας τάσης στην λεωφόρο Ικάρου στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων, ενώ το συνεργείο της ΔΕΗ, είχε σκάψει το πεζοδρόμιο και είχε φέρει στην επιφάνεια υπόγεια καλώδια, στην προσπάθεια του 42χρονου να συνδεθούν δύο καλώδια, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, προκλήθηκε βραχυκύκλωμα με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να τυλιχτεί στις φλόγες.

Οι συνάδελφοί του έπεσαν πάνω του προσπαθώντας να σβήσουν τις φλόγες ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο και τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει εγκαύματα στο 45% του σώματός του.

Ελλείψει μονάδας εγκαυμάτων σε όλα τα Νοσοκομεία της Κρήτης, ο 42χρονος θα μεταφερθεί σε Νοσοκομείο της Αθήνας για να νοσηλευτεί προκειμένου να επουλωθούν τα τραύματά του.

Να σημειωθεί ότι τον Μάιο είχαν σημειωθεί δύο εργατικά ατυχήματα με εναερίτες στο Ηράκλειο, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Στο μεταξύ σε ανακοίνωσή του το ΕΚΗ αναφέρει τα εξής :

\”Οργή και αγανάκτηση μας προκαλεί το νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα εργαζόμενου της ΔΕΗ λόγο της εντατικοποίησης της εργασίας αλλά και της τεράστιας έλλειψης τεχνικού προσωπικού.
Ανησυχία μας προκαλούν τα ολοένα αυξανόμενα εργατικά ατυχήματα στο νομό μας.

Καλούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αντί να επεξεργάζονται σχέδια ανατροπής των Βαρέων & Ανθυγιεινών επαγγελμάτων, την κατάργηση των αργιών, τις παρεμβάσεις στις ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, τους νέους φόρους και τόσα άλλα, να προχωρήσουν σε πιο αυστηρούς και εντατικούς ελέγχους και να φροντίσουν για την παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που αδιαφορούν και βάζουν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα τη ζωή κάθε εργαζόμενου.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook