Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς και φίλοι στην ηθοποιό Μαίρη Τσώνη στα Χανιά.

Η σορός της μόλις 30 χρόνων ηθοποιού που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, έφτασε στο λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Ελεήμονος στο Γκαγκαλάδο Ακρωτηρίου στα Χανιά.

Η σορός της έφτασε σε λευκό φέρετρο και με νεκροφόρα που ήταν στολισμένη με νυφική ανθοδέσμη.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στις 17.00 με τους δικούς της ανθρώπους να τη συνοδεύουν στην τελευταία της κατοικία στο κοιμητήριο Χορδακίου στο Ακρωτήρι.

Η ηθοποιός γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Λειβαδιά μέχρι τα 12 και μετά ήρθε στα Χανιά, μέχρι τα 16 της. Είχε φοιτήσει στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης, ωστόσο στη συνέχεια μετακόμισε στο Λονδίνο όπου και σπούδασε μιούζικαλ στη σχολή Μusical Τheater Dance Attic, από την οποία αποφοίτησε το 2005. Στη συνέχεια προέκυψε το μουσικό της συγκρότημα και επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το μοιραίο τέλος

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία, ο θάνατός της οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα, δεν έφερε την παραμικρή κάκωση, ενώ το τι προκάλεσε το πνευμονικό οίδημα και μάλιστα σε αυτή την ηλικία θα το διαπιστώσει ο ιατροδικαστής όταν βγουν σε λίγες ημέρες τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων από τα δείγματα που πήρε.

Η ηθοποιός σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν στο σπίτι της όταν ένιωσε αδιαθεσία και τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ λέγοντας “Δεν είμαι καλά, ελάτε να με πάρετε”

Οι ρόλοι της Μαίρης Τσώνη

Η μικρή κόρη στον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου, η συνεργασία της με τον “The Boy” που θα ξεχαστεί δύσκολα με το σχήμα των “Mary & the Boy”, μικροί αλλά χαρακτηριστικοί ρόλοι στο θέατρο αλλά και μια πολυσχιδής καλλιτεχνική προσωπικότητα, τόσο μπροστά όσο και πίσω από κάμερες και σκηνές, στα παρασκήνια, εκεί που αναζητούσε συνεχώς κάτι νέο και δημιουργικό.

Σε μικρότερους ρόλους είχε παίξει στο σινεμά στο «Κακό», στο «Κακό στην Εποχή των Ηρώων» του Γιώργου Νούσια, στο «Artherapy» του Νίκου Περάκη και στα «Οπωροφόρα της Αθήνας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook