Η ηρεμία φαίνεται ότι επανήλθε στους δρόμους των μεγάλων βρετανικών πόλεων, καθώς τόσο στο Λονδίνο όσο και βορειότερα δεν αναφέρθηκαν σοβαρά επεισόδια. Σε αυτό συνέβαλε η ανάπτυξη χιλιάδων αστυνομικών, αλλά και η καταρρακτώδης βροχή.

Σύμφωνα με το in.gr, εντατικοί είναι οι ρυθμοί και της δικαστικής εξουσίας, καθώς εκατοντάδες συλληφθέντες κάθονται στο εδώλιο σχετικά με τα επεισόδια.

Την Τετάρτη καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 10 και 16 εβδομάδων δύο άνδρες για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια στο Μάντσεστερ.

Ο αριθμός των θυμάτων ανήλθε στους τέσσερις. Ένα άτομο υπέκυψε από σφαίρες που είχε δεχθεί, ενώ άλλα τρία άτομα παρασύρθηκαν από όχημα στο Μπέρμιγχαμ πιθανότατα ενώ προσπαθούσαν να εμποδίσουν τη λεηλασία καταστήματος.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν 32χρονο σε σχέση με το επεισόδιο αυτό.

Μόνο στο Λονδίνο έχουν γίνει 800 συλλήψεις και έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 279 υπόπτους. Δίκες γίνονται και κατά τις νυχτερινές ώρες.

Σε δηλώσεις του μετά το έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει το «άθλιο» κύμα λεηλασιών και ταραχών.

«Θα κάνουμε κάθε τι απαραίτητο για να αποκαταστήσουμε την τάξη» είπε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει ότι «η συνεχιζόμενη βία είναι απαράδεκτη και θα σταματήσει. Δεν θα το ανεχθούμε αυτό στη χώρα μας».

Αντλίες νερού και πλαστικές σφαίρες (όπως είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο από την Τρίτη) θα επιστρατεύσει αν χρειαστεί η Αστυνομία.

Την Πέμπτη, ο Κάμερον θα απευθυνθεί στην Βουλή των Κοινοτήτων, από όπου αναμένεται να ανακοινώσει και νέα μέτρα για την ασφάλεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook