Οι Γάλλοι έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ (46%) απ\’ ό,τι στον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί (33%) για την αποτροπή μιας νέας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris Interactive που δημοσιεύουν σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Parisien/Aujourd\’hui en France.

Με βάση τη δημοσκόπηση αυτή, το 48% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται πρώτα τους πολίτες για «την αποτροπή μιας νέας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης».

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεύτερη στην εμπιστοσύνη των Γάλλων έρχεται η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ (46%) και ακολουθούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (41%), οι επιχειρήσεις (39%), ο Μπαράκ Ομπάμα και η αμερικανική κυβέρνηση (37%) και η Ευρώπη (36%).

Ο Νικολά Σαρκοζί και η γαλλική κυβέρνηση δε βρίσκονται παρά στην έβδομη θέση στην εμπιστοσύνη του λαού με ποσοστό 33% μπροστά από τις G8 και G20 (27%), τους οίκους αξιολόγησης (17%), τις τράπεζες (17%) και τέλος τους χρηματιστές (6%).

Επίσης το 79% των Γάλλων ανησυχεί για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη Γαλλία η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κατάσταση και το 67% φοβάται για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στους ίδιους προσωπικά.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από τις 8 ως τις 10 Αυγούστου σε 1.090 ανθρώπους 18 ετών και άνω.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook