Περιοδεία κλιμακίου της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μ. Συντυχάκη, σε υπηρεσίες του δήμου Χερσονήσου και Ηρακλείου

Χθες, Πέμπτη 11/5, πραγματοποιήθηκε περιοδεία στα γραφεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Χερσονήσου καθώς και των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου κλιμακίου της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Ηρακλείου του Κόμματος, Μανώλη Συντυχάκη.

Στην ανακοίνωση της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ αναφέρεται:

“Η περιοδεία πραγματοποιήθηκε και με αφορμή την χθεσινή απόφαση του ΣΤΕ με την οποία κρίνεται παράνομη η ανανέωση των συμβάσεων στους ΟΤΑ (που γίνεται από το τέλος του 2015) ενώ παράνομη κρίνεται και η πληρωμή των εργαζομένων για δουλειά που ήδη έχουν προσφέρει.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας με τους εργαζόμενους ανέδειξε τη σημασία συμμετοχής τους στην απεργία στις 17 του μήνα μπροστά στην ψήφιση του 4ου μνημονίου που φέρνει η κυβέρνηση μετά το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης με το κουαρτέτο, κατά απαίτηση του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου για την στήριξη της κερδοφορίας τους. Επίσης, επισήμανε πως η νέα συμφωνία της κυβέρνησης που φέρνει νέα δεινά για τους εργαζόμενους πρέπει να απαντηθεί οργανωμένα και ότι τα περιβόητα «αντίμετρα» είναι στάχτη στα μάτια των εργαζομένων αφού ωφελημένοι είναι οι ίδιοι οι επιχειρηματίες που τους προσφέρεται τσάμπα εργασία και μείωση της φορολόγησης τους.

 Στην συνέχεια την συζήτηση απασχόλησε και το ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και ο Μ. Συντυχάκης ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τη θέση του ΚΚΕ σε σχέση με την αξιολόγηση που έφερε η κυβέρνηση με βάση τη στοχοθεσία και απώτερο στόχο την κινητικότητα, τη μείωση σε μισθούς και τις απολύσεις στο δημόσιο. Με αφορμή τη συζήτηση για την ύπαρξη εργαζομένων πολλών ταχυτήτων, επισήμανε το ότι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ διαχρονικά αποτελούσαν τα πειραματόζωα του δημοσίου τομέα αφού οι νέες μορφές απασχόλησης περνούσαν πάντα από τον δικό τους κλάδο ώστε να διευρυνθούν και στο υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Τόνισε δε ότι ο νέος Καλλικράτης και οι κατευθύνσεις που βάζει, προωθεί την επιχειρηματική λειτουργία των Δήμων με ότι αυτό συνεπάγεται.

 Το κλιμάκιο του ΚΚΕ παρότρυνε τους εργαζόμενους να βάλουν στην άκρη τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που υπηρετούν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, που δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από το να βάζουν πλάτη στην συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Να ενώσουν τη δράση τους όλοι μαζί (μόνιμοι, αορίστου και συμβασιούχοι) και να είναι σε συνεχή ετοιμότητα προκειμένου να αποκρούσουν την συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Τέλος, τους κάλεσε να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στον καθημερινό αγώνα συμβαδίζοντας μαζί του στο δρόμο της ανατροπής του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος που φέρνει μόνο φτώχεια και πολέμους για τα κέρδη των λίγων”.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook