Συνεδριάζει αυτήν την ώρα η ΠΕΔ Κρήτης στη Λότζια – Η διαχείριση των παραλιών, οι συμβασιούχοι και η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων τα θέματα της συνεδίασης.

Στη Λότζια βρίσκονται αυτήν την ώρα οι δήμαρχοι του νησιού για τη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης.

Τα θέματα που απασχολούν τη σημερινή συνεδρίαση είναι η διαχείριση των παραλιών, οι συμβασιούχοι και η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων τα θέματα της συνεδίασης.

Διαχασμένοι εμφανίστηκαν οι δήμαρχοι για τις παραλίες καθως ορισμένοι είναι έτοιμοι να αναλάβουν τη διαχείρισή τους και άλλοι, όπως ο δήμαρχος Χερσονήσου τόνισαν πως δεν θέλουν τη διαχείριση των παραλιών. 

Πάντως ο δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Βασίλης Λαμπρινός προέτρεψε τους δημάρχους να πράξουν κατά βούληση στο συγκεκριμένο θέμα, εφόσον δεν συγκλίνουν οι απόψεις τους.

Αναφορικά με τους συμβασιούχους οι δήμαρχοι δήλωσαν ιδιαιτέρως προβληματισμένοι.

Ο δήμαρχος Βιάννου κ. Μπαριτάκης και ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Καλογεράκης ενημέρωσαν το όργανο για τη χθεσινή τους συνάντηση με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο οποίος του ενημλερωσε πως οι πληρωμές για τους συμβασιούχους 8μήνου που έχει περάσει το 8μηνο θα γίνονται από σήμερα με αποφάσεις δικαστηρίου.

Σύμπνοια απόψεων στο θέμα της ίδρυσης της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων. Οι δήμαρχοι της κρήτης αντιδρούν στην πρόθεση της κυβέρνησης για τη δημιουργία της ΕΥΔΕ καθώς θα αναλάβει αρμοδιότητες που μέχρι τώρα έχει ο ΟΑΚ, αφήνοντας το οργανισμό επί της ουσίας χωρίς αντικείμενο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook