Aνακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για την απόφαση Γαβρόγλου για ένταξη παιδιών στα νηπιαγωγεία από την ηλικία των τεσσάρων ετών:

“Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει τόσο στους εργαζόμενους  των Δημοτικών Παιδικών σταθμών  όσο και στους γονείς η απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου για την ένταξη των παιδιών στα νηπιαγωγεία από την ηλικία των τεσσάρων ετών, ως υποχρεωτική.

Η εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας για την υποχρεωτική ένταξη  των προνηπίων  στα Νηπιαγωγεία βάζει ‘’ ταφόπλακα’’ στην λειτουργία των Δημοτικών παιδικών σταθμών , οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες γονείς και σε απόλυση χιλιάδες εργαζομένους.

Οι παιδικοί σταθμοί φιλοξενούν σήμερα παιδιά προνηπιακής ηλικίας, τα οποία παρακολουθούν παιδαγωγικά προγράμματα, υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού.

Η πρόθεση αυτή της κυβέρνησης, οδηγεί στην διάλυση των Δημοτικών παιδικών σταθμών και αφήνει άνευ αντικειμένου χιλιάδες εργαζόμενους (παιδαγωγοί, μάγειρες , βοηθούς παιδαγωγούς, προσωπικό καθαριότητας). Ακολούθως η απορρόφηση των περίπου 45.000 προνηπίων στα Νηπιαγωγεία θα βρει απροετοίμαστο «έδαφος» αφού δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές και το αντίστοιχο προσωπικό.  

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε  αντίθετοι σε κάθε απόφαση διάλυσης των υφιστάμενων δομών.

Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των παιδιών, των γονιών τους και των εργαζομένων. Μέσα στην φοροεισπρακτική  λαίλαπα, στις μειώσεις μισθών και μια σωρεία μέτρων που ΄΄βάλλουν΄΄ τους εργαζόμενους, η  απόφαση αυτή  θα έρθει να επισφραγίσει τις «φρούδες υποσχέσεις » της Κυβέρνησης”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook