Συνεδρίασε την Τρίτη 9 Μαϊου 2017 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιεράπετρας  με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. 

Στη συνεδρίαση μετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Γ. Ασπραδάκης,  ο Αντιδήμαρχος Τοπικών Κοινοτήτων, κ. Α. Πανταζής, ενώ είχαν κληθεί να συμμετέχουν και παραβρέθηκαν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, κ. Παναγιώτης Καράμπελας εκπρόσωποι από την Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, εκπρόσωποι Εθελοντικών Οργανώσεων και Συλλόγων, εργαζόμενοι του δήμου, δημοτικοί σύμβουλοι καθώς επίσης και Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων. 

Βασικό θέμα ήταν η συζήτηση για την πυροπροστασία στον Δήμο Ιεράπετρας με αφορμή την έναρξη από την 1η Μαϊου της αντιπυρικής περιόδου. 

Όπως επισημάνθηκε, παρά τις οποίες δυσκολίες προκύπτουν λόγω των μειωμένων κρατικών πόρων και τις ελλείψεις σε προσωπικό, οι υπηρεσίες καταβάλλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, υποστηρίζοντας τις ανάγκες που προκύπτουν. Ιδιαίτερη έμφαση  πρέπει να δοθεί στις περιπολίες πυρασφάλειας  σε συνεργασία και με τους συλλόγους και τις εθελοντικές ομάδες, ενώ τον πρωταρχικό ρόλο για το συντονισμό έχει σε κάθε περίπτωση η Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη μεγάλη σημασία της πρόληψης για την αποφυγή πυρκαγιών,  καθώς και στην ανάγκη προστασίας και φύλαξης περιοχών, γεγονός που προϋποθέτει, ανέφεραν, τη συνεργασία όλων τόσο των υπηρεσιών, όσο των πολιτών, των τοπικών φορέων και των συλλόγων 

Στην ετοιμότητα από πλευράς  πολιτικής προστασίας του δήμου αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιώργος Ασπραδάκης, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη ευαισθητοποίησης των πολιτών για θέματα πυρκαγιών, προστασίας του περιβάλλοντος και αυτοπροστασίας. Όπως ανέφερε « Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις υπηρεσίες και τις εθελοντικές ομάδες για τη σημαντική συμβολή τους στην διαχείριση δύσκολων περιστάσεων. Με συντονισμένες ενέργειες, αλλά και εποικοδομητική συνεργασία, παρόλες τις δυσκολίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε λόγω μειωμένων πόρων και ελλείψεων σε προσωπικό προσπαθούμε να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά κάθε έκτακτη ανάγκη. Στην προσπάθεια αυτή σημαντικός είναι και ο ρόλος των πολιτών τους οποίους καλούμε να επιδείξουν μέγιστη προσοχή καθ΄όλη τη θερινή περίοδο προκειμένου να αποφύγουμε φαινόμενα πυρκαγιών, διαφυλάσσοντας έτσι τον φυσικό πλούτο του τόπου  μας» 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook