Ο Δήμαρχος πρότεινε να παραμείνει η λαϊκή στην οδό Λευκών Ορέων

Δεν ελήφθη απόφαση για το θέμα της λαικής αγοράς στην συνοικία των Παχιανών και συγκεκριμένα για την μεταφορά της από την οδό Λευκών Ορέων στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις του συλλόγου γονέων και των εκπαιδευτικών του 16ου Δημοτικού σχολείου που βρίσκεται στον δρόμο της λαικής, το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να προτείνει την μεταφορά της λαικής από την οδό Λευκών Ορέων.

Όμως ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας στην εισήγησή του ισχυρίστηκε πως εάν τηρηθεί η απόφαση που λέει οι πάγκοι της λαικής να ξεκινούν σε απόσταση 50 μέτρων από την άκρη του σχολείου, τότε δεν θα υπάρχουν προβλήματα.

Επίσης είπε πως μένουν λίγες Τετάρτες μέχρι να κλείσει το σχολείο και πρότεινε να παραμείνει εκεί η λαική με αυστηρούς ελέγχους για την απόσταση από το σχολείο.

Με την πρόταση αυτή διαφώνησαν οι κ.κ. Λειψάκης, Σαρρής, Ρίζος,τονίζοντας πως δεν δημιουργείται μόνο πρόβλημα από τους πάγκους, αλλά από την κίνηση των αυτοκινήτων.

Μάλιστα έθεσαν το ερώτημα για το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη εάν γίνει κάποιο ατύχημα με μαθητή.

Τελικά στην ψηφοφορία που έγινε και ενώ είχαν αποχωρήσει κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, υπερ της μεταφοράς της λαικής ψήφισαν οι παρατάξεις των κ.κ. Σκουλάκη, Σαρρή, Ρίζου.

Απείχαν οι Παπαδογιάννης, Παπαντωνάκης και ο αντιδήμαρχος κ.Ξανθουδάκης και υπερ ψήφισαν οι υπόλοιποι, αλλά καθώς δεν συμπληρώθηκε ο αριθμός πλειοψηφίας για καμμιά πρόταση δεν ελήφθη κάποια απόφαση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook