Για την 77η Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση και στα Λουτρά Πόζαρ στην Αριδαία 

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει πενταήμερη εξόρμηση, για να συμμετάσχει με πολυμελή ομάδα, η οποία θα περιλαμβάνει μέλη του, καθώς και μεγάλα παιδιά και εφήβους, στην 77η Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση, την οποία διοργανώνει ο Σ.Ε.Ο. Φλώρινας, σε συνδιοργάνωση με την Ε.Ο.Ο.Α., στην οροσειρά του Βόρα ή Καϊμάκτσαλαν, στην κορυφή Πιπερίτσα, υψ. 1.999 μ., στον νομό Φλώρινας, στις 15 και 16 Ιουλίου 2017. 

Η εκδήλωση θα δώσει μία ευκαιρία συνάντησης ορειβατών και πεζοπόρων, όλων των ηλικιών, στα μονοπάτια του Καϊμάκτσαλαν, μέσα από δάση δρυός, οξιάς και πεύκης, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην ετήσια αυτή γιορτή, που συγκεντρώνει τους φίλους του βουνού και της ορεινής φύσης, από όλη την Ελλάδα. 

Η αναχώρηση θα γίνει την Παρασκευή 14/07/2017 αργά το μεσημέρι αεροπορικώς για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και η επιστροφή την Τρίτη 18/07/2017 το βράδυ.     

Οι συμμετέχοντες, το Σάββατο το πρωί, θα ανέβουν στην ψηλότερη κορυφή της οροσειράς του Βόρα, που βρίσκεται στα σύνορα της Ελλάδας με την Π.Γ.Δ.Μ. και εκτείνεται και στις δύο χώρες. Η ψηλότερη κορυφή λέγεται Καϊμάκτσαλαν ή Καϊμάκι, έχει ύψος 2.524 μέτρα και είναι το τρίτο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας. Στην κορυφή αυτή υπάρχει η μικρή χαρακτηριστική εκκλησία του Προφήτη Ηλία, μνημείο Σέρβων πεσόντων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι εκδηλώσεις της συνάντησης θα ξεκινήσουν το απόγευμα του Σαββάτου στην τοποθεσία “Καταφύγιο του Τούρκου”, 7,5 χλμ από τον Σκοπό Φλώρινας, όπου το βράδυ θα γίνει η διανυκτέρευση σε σκηνές. Οι συμμετέχοντες ανάλογα με την φυσική τους κατάσταση, αλλά και την εμπειρία τους, την Κυριακή το πρωί, θα πραγματοποιήσουν ανάβαση στην κορυφή Πιπερίτσα, σε υψ. 1.999 μέτρων, όπου θα γίνει η κεντρική τελετή της Π.Ο.Σ.. 

Η εξόρμηση του Συλλόγου, μετά το πέρας των εκδηλώσεων της 77ης Π.Ο.Σ., θα συνεχιστεί για δύο ημέρες, με περιήγηση, πεζοπορίες και αναβάσεις στην όμορφη ορεινή βόρεια Πέλλα, έχοντας σαν βάση το χωριό Λουτρακί Αριδαίας, το οποίο βρίσκεται χτισμένο σε υψόμετρο 350 μέτρων, στους πρόποδες του όρους Βόρα, στην καταπράσινη κοιλάδα του Θερμοπόταμου. Οι συμμετέχοντες, από το χωριό αυτό, θα επισκεφθούν τα Λουτρά Πόζαρ, όπου υπάρ-χουν οι μεταλλικές πηγές, που αναβλύζουν νερό σε θερμοκρασία 37°C και θα πεζοπορήσουν στο ομώνυμο πολυδαίδαλο φαράγγι ή αλλιώς ρέμα Νικολάου ή Ράμνο Μπορ, κοντά στα σύνορα της χώρας μας, που διασχίζεται από ποτάμι με τουρκουάζ νερά, στην καρδιά μιας δύσβατης παρθένας περιοχής, η οποία είναι ένας σημαντικότατος υγροβιότοπος με πυκνό δάσος μαύρης Πεύκης, που φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας. 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μόνο με την προκαταβολή του μισού αντίτιμου συμμετοχής μέχρι και την Τετάρτη 31/05.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook