Σήμα κινδύνου εξέπεμψε στις 11 πμ ένα ιστιοπλοικό σκάφος με την ονομασία \”Dedem 2\”, ενώ έπλεε σε απόσταση 13 ναυτικών μιλίων απο το ακρωτήρι Σπάθα, Βόρεια των Χανίων.

Αμέσως εστάλει ένα ελικόπτερο Super Puma το οποίο παρέλαβε τους τέσσερεις επιβάτες του σκάφους, που ήδη είχε ξεκινήσει να βάζει νερά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, πρόκειται για δύο Βρετανούς και δύο Τούρκους οι οποίοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο αεροδρόμιο Χανίων \”Γιάννης Δασκαλογιάννης\” και στην συνέχεια με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χανίων, προκειμένου να τους γίνουν ιατρικές εξετάσεις και να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, αν και όπως διαπιστώθηκε και οι τέσσερεις είναι καλά στην υγεία τους.

Στο μεταξύ μερίμνη του Κεντρικού Λιμεναρχείο Χανίων ζητήθηκε απο το δεξαμενόπλοιο \”Σούδα\” που είχε αποπλεύσει απο το λιμάνι της Σούδας να σπεύσει στην περιοχή όπου είχε μείνει ακυβέρνητο το ιστιοπλοικό σκάφος.

Πράγματι το δεξαμενόπλοιο έφτασε στο σημείο και \”έδεσε\” το \”Dedem 2\” προκειμένου να το ρυμουλκήσει στους Αγ.Θεοδώρους, στα Ίσθμια, όπου είναι και ο προορισμός του δεξαμενόπλοιου.

Το \”Dedem 2\” , με σημαία Τουρκίας, είχε ενοικιαστεί απο τους δύο Βρετανούς που έκαναν διακοπές στο Αιγαίο πέλαγος.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook