Μπορεί το σήμα κατατεθέν της Tesla να είναι πως επικεντρώνεται αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση, ωστόσο η Volkswagen υποστηρίζει πως θα νικήσει την αμερικανική εταιρεία στο “γήπεδό” της.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο επικεφαλής του Ομίλου Volkswagen Herbert Diess υποστηρίζει πως αυτό θα συμβεί όταν υλοποιηθεί το σχέδιο για την κυκλοφορία μίας ευρείας γκάμας από ηλεκτρικά μοντέλα.

“Μπορούμε να ξεπεράσουμε την Tesla σε ό,τι κι αν κάνει”, ανέφερε ο Diess σε συνέντευξη Τύπου στη Γερμανία. “Είναι ένας αντίπαλος που λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη. Αν και η Tesla προέρχεται από την κατηγορία των ακριβών μοντέλων, κινείται [προς τα πιο προσιτά Ι.Χ.] Η φιλοδοξία μας, με τη νέα μας αρχιτεκτονική, είναι να την ανακόψουμε”.

Η Volkswagen ελπίζει πως το 2025 οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της θα αγγίξουν το 1 εκατομμύριο. Γι’ αυτό τον σκοπό έχει δημιουργήσει μία ενιαία πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση, με την επωνυμία MEB, η οποία θα στηρίξει την κυκλοφορία ηλεκτρικών μοντέλων από τις διάφορες μάρκες του Ομίλου, όπως την Audi ή την ίδια τη VW.

Πάντως, αν και ο στόχος του 1 εκατ. πωλήσεων είναι μεγαλεπήβολος, κανονικά η Tesla θα έχει αυξήσει την ετήσια παραγωγή της στα 500.000 αυτοκίνητα ήδη από το 2018, δηλαδή μία επταετία πριν από το 2025. Υπό την προϋπόθεση, βέβαια, πως η ζήτηση θα δικαιολογεί αυτό τον ρυθμό παραγωγής.

Πηγή: insomnia.gr