Ο πολιτευτής Χανίων της \”Δημοκρατικής Συμμαχίας\” κ. Εμμανουήλ Κελαϊδής απέστειλε, την Τρίτη 9/8 , επιστολή στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, σχετική με λειτουργία έργου Πολιτισμού στην αρχαία Απτέρα Χανίων, καλώντας τον υπουργό να προβεί στις ανάλογες ενέργειες αρμοδιότητας του.

Αναλυτικότερα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής :

\”Αγαπητέ κ. Υπουργέ

1. Με το (δ) σχετικό, σας ενημέρωσα για το θέμα ότι το Φρούριο στην Αρχαία Απτέρα, που ανακαινίστηκε με κόστος έργου 881.000 € και έχει αποπερατωθεί εδώ και χρόνια, παραμένει κλειστό. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι το στερείται ο Τουρισμός και η Τοπική Κοινωνία, αλλά και ότι φθείρεται ως εγκατάσταση που δεν λειτουργεί, και ζήτησα την άμεση παρέμβασή σας.

2. Το Γραφείο σας, με εσωτερικό έγγραφό του [το (ε) σχετικό], που μου κοινοποιήσατε, έδινε εντολή στις αρμόδιες κεντρικές Υπηρεσίες σας να επιληφθούν του θέματος.

3. Καίτοι έχουν περάσει τέσσερεις (4) μήνες, το πρόβλημα παραμένει και το δυστύχημα είναι ότι, εκτός του ότι το επισκευασθέν Φρούριο στην Αρχαία Απτέρα παραμένει εισέτι κλειστό – άρα μη επισκέψιμο, σε πρόσφατη επί τόπου του έργου επίσκεψή μου, διαπίστωσα ότι άρχισαν ήδη και οι φθορές (φθορά επικλινούς δαπέδου / ράμπας για ΑΜΕΑ και φθορές υαλοπινάκων). Ότι βέβαια μπορούσα να δώ από την κλειστή είσοδο, εντελώς περιορισμένα.

4. Μετά τα παραπάνω επανέρχομαι επί του θέματος και των επισημάνσεων / προτάσεών μου, δηλαδή:
α. Άμεση παράδοση του έργου από την 28η ΕΒΑ στην ΚΕ’ ΕΠΚΑ,
β. Να λειτουργήσει το έργο, ώστε να μπορούν να το επισκεφθούν ξένοι και ντόπιοι, που φθάνουν κατά δεκάδες ημερησίως έως την αυλόπορτα, αλλά την βρίσκουν κλειστή.
γ. Να είναι επισκέψιμο στους τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων που έρχονται και που η Αρχαία Απτέρα είναι προορισμός τοπικής εκδρομής.
δ. Να αποκατασταθεί και να επαναλειτουργήσει ο εξωτερικός φωτισμός του Φρουρίου.

5. Τέλος, σας παρακαλώ να έχω σχετική ενημέρωση από το Γραφείο σας και τις Υπηρεσίες του Υπουργείου.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook