Ποινή φυλάκισης 18 μηνών και αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος επιβλήθηκε από το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στην 68χρονη παιδίατρο που πιάστηκε να παίρνει φακελάκι 30 ευρώ για να εμβολιάσει ένα 2χρονο κοριτσάκι.

Η παιδίατρος άσκησε έφεση και η υπόθεση θα κριθεί σε δεύτερο βαθμό από το εφετείο.

Τι υποστηρίζει η παιδίατρος

Η 68χρονη παιδίατρος υποστήριξε ότι έχει πέσει θύμα σκευωρίας και ότι το \”φακελάκι\” στην ουσία ήταν χρήματα που της χρωστούσε η μητέρα του μικρού κοριτσιού καθώς όταν την επισκεπτόταν στο ιδιωτικό ιατρείο που διατηρεί, συχνά δεν εισέπραττε χρήματα.

Σημείωσε μάλιστα ότι οι γονείς του 2χρονου παιδιού της είχαν πει ότι θα της δίνουν λίγα – λίγα τα χρήματα και όποτε μπορούν.

Οι γονείς συνεχίζουν από την πλευρά τους να υποστηρίζουν ότι τα 30 ευρώ ήταν χρήματα που απαίτησε η παιδίατρος για να εμβολιάσει το μικρό κορίτσι.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η παιδίατρος πιάστηκε στα πράσα ύστερα από συνεννόηση της οικογένειας του μικρού κοριτσιού με τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα, η μητέρα του παιδιού προσποιήθηκε ότι ενδίδει στους εκβιασμούς της παιδιάτρου που ζητούσε χρήματα για να εμβολιάσει το παιδί, χωρίς να τεθεί σε καθεστώς αναμονής, και την πλήρωσε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Η εδώ και 35 χρόνια παιδίατρος, συνελήφθη από κλιμάκιο της Υπηρεσίας του ΙΚΑ που είχε φτάσει από την Αθήνα ειδικά για την υπόθεση, αμέσως αφού είχε εισπράξει τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook