Λόγω περιστατικών αφαίρεσης γεωργικών μηχανημάτων και εργαλείων, Η Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, εξέδωσε οδηγίες και προληπτικά μέτρα στους κατόχους αυτών, για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών:

Μάλιστα σήμερα το πρωί ένας 38χρονος γερμανός προσπάθησε να κλέψει από ελαιώνα στην περιοχή του Ηρακλείου, ένα τρακτέρ αλλά πιάστηκε επ\’ αυτοφώρω.

Συγκεκριμένα προτείνεται:

– Να μην αφήνουν τα εργαλεία – μηχανήματά τους εκτεθειμένα σε αφύλακτα και ερημικά σημεία από τα οποία είναι εύκολη η αφαίρεσή τους.
– Να τοποθετήσουν στις εγκαταστάσεις και στα μηχανήματά τους συναγερμούς ή άλλες τεχνικές λύσεις (π.χ. GPS) που θα αποτρέπουν ή θα δυσκολεύουν τους δράστες.
– Να αναφέρουν στις κατά τόπους αστυνομικές αρχές οτιδήποτε τους προξενεί την εντύπωση ότι μπορεί να σχετίζεται με τη συγκεκριμένη εγκληματική δραστηριότητα.
– Να φωτογραφίζουν τα μηχανήματά τους προκειμένου να είναι εύκολη η αναζήτηση τους σε περίπτωση κλοπής, από τις Αστυνομικές αρχές.
– Να καταγράφουν τους αριθμούς: πλαισίου, κινητήρα, κιβωτίου ταχυτήτων, εμπρόσθιου άξονα, αλλά και όπου αλλού υπάρχει προκειμένου να τα γνωρίζουν για να τα παραδώσουν στις Αρχές σε περίπτωση κλοπής.

Συστήνεται επίσης η αποφυγή αγοράς μηχανημάτων και ανταλλακτικών αμφιβόλου προελεύσεως. Σε κάθε περίπτωση ζητείται από τους ιδιοκτήτες η ενημέρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της περιοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook