Από τις 15 έως τις 23 Ιουλίου θα διεξαχθεί στην Κρήτη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών (U20) και μία από τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες είναι και τα Χανιά.

Για τον λόγο αυτό δηλώσεις έκανε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, χαρακτηρίζοντας τιμή για την πόλη τη φιλοξενία της σπουδαίας διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας: «Η Ελλάδα και η πόλη μας θα φιλοξενήσει μια διοργάνωση πολύ υψηλού βεληνεκούς σύμφωνα με την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA).  Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών (U20) 2017  θα διεξαχθεί στην Κρήτη από τις 15 έως τις 23 Ιουλίου. Η πρώτη φάση θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά και το Ρέθυμνο και η τελική φάση στο Ηράκλειο.
 
H επόμενη γενιά της ευρωπαϊκής καλαθοσφαίρισης θα συναντηθεί στην πόλη μας και είναι τιμή μας η φιλοξενία του ομίλου της Εθνικής μας Ομάδος. Η προβολή της πόλης μας θεωρείται πολύ σημαντική, καθώς θα υπάρχει παρουσίασή της στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα της FIBA. Συγχρόνως η διοργάνωση καλύπτεται τηλεοπτικά, γεγονός που θα προβάλλει τα Χανιά στο παγκόσμιο χάρτη της καλαθοσφαίρισης, αφού πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση μετά το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών.
 
Με τη συγκεκριμένη διοργάνωση αποδεικνύουμε την εξωστρέφεια και τη διάθεση συνεργασίας μας με τους υπόλοιπους Δήμους της Περιφέρειας Κρήτης. Οι αθλητές των ομάδων θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την κρητική φιλοξενία, ενώ η πόλη μας θα προβληθεί διεθνώς.
 
Ελπίζουμε ότι ο κόσμος των Χανίων θα αγκαλιάσει τη διοργάνωση και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία, αποκομίζοντας αθλητικές εμπειρίες με το να βρίσκονται κοντά στους αθλητές και τις ομάδες, που θα συμμετέχουν.
 
Πριν την διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, δηλαδή από τις 9 έως τις 12/7 θα διεξαχθεί τουρνουά, στο οποίο θα συμμετέχει η Εθνική μας Ομάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Ισλανδία.  Είναι τιμή για την πόλη μας, το γεγονός ότι η Εθνική Ομάδα θα αγωνιστεί στα Χανιά για την πρόκριση στους τελικούς, όπως και το ότι προτιμήθηκαν τα Χανιά για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή του τουρνουά, που θα πραγματοποιηθεί πριν τους επίσημους αγώνες.
 
Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην τελετή έναρξης, αν και ο χρόνος της είναι πάρα πολύ περιορισμένος, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της FIBA.
 
Βασικός στόχος της δημοτικής μας αρχής στον τομέα του αθλητισμού είναι η ενασχόληση όλο και περισσότερου κόσμου με την άθληση, προωθώντας τον μαζικό αθλητισμό. Φιλοδοξία μας, άλλωστε, είναι η πόλη μας να αναδειχθεί σε κέντρο του πολιτισμού, των τεχνών, των επιστημών και του αθλητισμού. Το εγχείρημα αυτό υλοποιείται πέραν των άλλων προσπαθειών και με τη φιλοξενία και τη διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων και αθλητικών γεγονότων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook