Tο Μουσείο Καζαντζάκη συμμετέχει και εφέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου) 2017 με θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται» με δύο δωρεάν θεματικές ξεναγήσεις για ενήλικες την Κυριακή 21 Μαΐου από τις 11:00 έως τη 13:00.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, το Μουσείο επιχειρεί για πρώτη φορά, με τη θεματική ξενάγηση «Νίκος Καζαντζάκης: Πολεμική και αναγνώριση», να σκιαγραφήσει και να φωτίσει μέσα από τις Συλλογές του τις δύο ακραίες περιοχές που γνώρισε τόσο η μορφή όσο και το έργο του διαχρονικά. Μιλά για τον πόλεμο και την αναγνώριση που δέχθηκε ο πιο πολυδιαβασμένος και πολυσυζητημένος νεοέλληνας συγγραφέας.

«Εδώ κάθουμαι λοιπόν, εξόριστος στον Παράδεισο της Aντίπολης, και δουλεύω, όσο μπορώ, την ελληνική γλώσσα και το νεοελληνικό πνέμα. 40 χρόνια τώρα άλλο δεν κάνω, χωρίς καμιάν αμοιβή, μα με μεγάλους διωγμούς από τους επίσημους Έλληνες. Μα είμαι από καλό χώμα, made in Creta κι αντέχω. Ελπίζω έτσι να πολεμώ ως το Θάνατο»

Θα πραγματοποιηθούν δύο κύκλοι ξεναγήσεων την Κυριακή 21 Μαΐου από τις 11:00 έως τη 13:00 με δωρεάν συμμετοχή. 
Απαιτείται κράτηση θέσεων στο (Τ) 2810 741689 ή info@kazantzaki.gr.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook