Η οικονομική κατάσταση του Δήμου Χανίων και η πορεία των έργων, αποτέλεσαν τα σημεία αιχμής στην σκληρή κριτική που άσκησε στην νυν δημοτική αρχή, ο πρώην δήμαρχος Χανίων και νυν δημοτικός σύμβουλος κ.Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ.Βιρβιδάκης  αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, στο έργο που επιτελέστηκε και υποστήριξε ότι υπάρχει μια οργανωμένη προσπάθεια απαξίωσης αυτού του έργου.
«Το πρόγραμμα έργων το οποίο ενέκρινε η δημοτική αρχή δείχνει την γύμνια τους για 2011. Το 2011 υπάρχει ένα πρόγραμμα έργων που περίπου το 50% είναι τα συνεχιζόμενα έργα του πρωην δήμου Χανίων» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βιρβιδάκης.

Από την πλευρά του ο πρώην αντιδήμαρχος Άρης Παπαδογιάννης έδωσε στοιχεία για την πατρότητα όπως είπε των έργων του ΕΣΠΑ για το δήμο Χανίων, ενώ επεσήμανε πως «μας λυπεί το γεγονός ότι έστω μετά από 8 μήνες αυτή η προσπάθεια παραπληροφόρησης των Χανιωτών για εκείνους που οραματίστηκαν, δεν έγινε καμμια κουβέντα και είναι ένα θέμα ηθικής τάξης για την προηγούμενη δημοτική αρχή για εκείνους που σχεδίασαν οραματίστηκαν σχεδίασαν που μελέτησαν και έδωσαν αγώνα για να εγκριθούν αυτά τα έργα της παλιάς πόλης».

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε υπάρχει ήδη σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων με δεδομένο ότι όλα είχαν εγκριθεί και μάλιστα με συγκεκριμένους προϋπολογισμούς.

Σε ότι αφορά στα οικονομικά όπως ισχυρίστηκε ο πρώην δήμαρχος Χανίων «ο ισολογισμός έναρξης του 2003 και ο ισολογισμός 31 -12 – 2010 δηλαδή όταν παράλαβε και όταν παραδώσαμε αποδεικνύουν ότι παραδώσαμε ένα δήμο κατά 19 εκατομμύρια ευρώ σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από ότι τον παραλάβαμε».

Επίσης χαρακτήρισε κοροιδία την δημόσια διαβούλευση για τον κανονισμό εσωτερικής λειτουργίας του δήμου, ενώ στην κριτική του συμπεριέλαβε και το θέμα της αξιοποίησης των δημοτικών κτιρίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook