Ένας ταύρος ονόματι Ερνέστος είναι η τελευταία ελπίδα για τη σύλληψη της Υβόννης, μιας αγελάδας που το έσκασε από τη φάρμα της τον περασμένο Μάιο για να αποφύγει μάλλον το μαχαίρι του χασάπη και από τότε έχει γίνει η τελευταία ηρωίδα της Γερμανίας.

Η αυστριακής καταγωγής Υβόννη ζούσε ανέμελα στα δάση της Βαυαρίας έως ότου ένα επεισόδιο με την αστυνομία την έθεσε στην κορυφή της λίστας των πλέον καταζητούμενων. Το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο έξω από την πόλη Μίελντορφ όταν οι αστυνομικοί που είχαν στήσει μπλόκο σε έναν επαρχιακό δρόμο είδαν την αγελάδα φυγάδα να τους αποφεύγει πηδώντας πάνω από το αυτοκίνητό τους.

Η ενέργεια αυτή θεωρήθηκε υψηλού κινδύνου για την οδική ασφάλεια. Και αφού απέτυχε κάθε προσπάθεια να συλληφθεί η Υβόννη με μια υπνωτική σφαίρα, οι τοπικές Αρχές άναψαν το πράσινο φως στους κυνηγούς της περιοχής να χρησιμοποιήσουν τα θανατηφόρα πυρά τους. Προς επίρρωση της απόφασής τους, οι Αρχές ισχυρίζονται ότι η σύλληψη της Υβόννης δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Ακόμη κι όταν επιστρατεύτηκε η καλύτερή της φίλη από τη φάρμα για να την παρασύρει, μια αγελάδα που ακούει στο όνομα Βαλτράουντ, η Υβόννη την κοίταξε για λίγο κι έφυγε τρέχοντας. Το ίδιο έκανε όταν οι διώκτες της επιστράτευσαν ένα μοσχαράκι ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα ξυπνούσαν το μητρικό της ένστικτο.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης και η κοινή γνώμη παρακολουθούν από πολύ κοντά την υπόθεση μιας αγελάδας που, όπως φαίνεται, προτιμάει να ζει σαν ζώο του δάσους. Αφού απέτυχε το δόλωμα της φίλης, οι φιλοζωικές οργανώσεις σκαρφίστηκαν το κόλπο με τον ταύρο για να δελεάσουν την Υβόννη και να την γλιτώσουν από τον βέβαιο θάνατο. «Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε μέχρι να την σώσουμε», δήλωσε μια ακτιβίστρια, η Γκετ Αϊντερμπίχλ. Η φιλόζωη ακτιβίστρια όπως και πολλοί συμπατριώτες της έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στη γοητεία του Ερνέστου, αλλά και στην ανάγκη της Υβόννης για έναν σύντροφο.