Δείτε τις πολύχρωμες φωτογραφίες του

Όλοι χρειάζονται μια αλλαγή από καιρού εις καιρόν και φαίνεται πως το ίδιο ισχύει και για ορισμένα μέρη, που χρειάζονται ένα «λίφτινγκ». Τον περασμένο μήνα το χωριό Kampung Pelangi στην Ινδονησία αποκαλύφθηκε εκ νέου, πολύ διαφορετικό, αποκτώντας τον τίτλο «Rainbow Village».

Το τοπικό συμβούλιο χρηματοδότησε με 300 εκατ. ρουπίες- ήτοι κάτι λιγότερο από 20.000 ευρώ- τη μεταμόρφωση του χωριού, με σκοπό την προσέλκυση περισσότερων τουριστών.

Το πρότζεκτ ολοκληρώθηκε σε έναν μήνα και αποκαλύφθηκε στα τέλη Απριλίου, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Independent, με εμπλοκή ακόμα και των τοπικών αρχόντων, όπως του δημάρχου παρακείμενου χωριού που ζωγράφισε μόνος 232 σπίτια.

Ανθρώπινο δυναμικό και υλικά προσφέρθηκαν από το Σωματείο Οικοδόμων της Ινδονησίας.

Από μακριά τα κτίρια δείχνουν να είναι μόνο στολισμένα με πολύχρωμες λωρίδες, ωστόσο υπάρχουν και μικρά έργα τέχνης σε πολλά σημεία.

Η ιδέα φαίνεται πως ανήκει στον 54χρονο δάσκαλο Slamet Widodo που εμπνεύστηκε το «χωριό-ουράνιο τόξο», έχοντας δει άλλες περιοχές της Ασίας να υποβάλλονται στην ίδια μεταμόρφωση.

Όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, η μεταμόρφωση φαίνεται να πιάνει τόπο καθώς το Kampung Pelangi αναδεικνύεται σε «must» ατραξιόν της περιοχής και έχει και το απαραίτητο μερίδιο δημοσιότητας στα social media.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook