“Απευθύνουμε προς εσάς κραυγή αγωνίας για τη συνέχιση της επαγγελματικής μας υπόστασης”

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών νομού Ηρακλείου αποφάσισε να στείλει από κοινού με τον Σύλλογο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών νομού Ρεθύμνου και Χανίων ανοιχτή επιστολή προς τους Βουλευτές της Κρήτης ενόψει της ψήφισης των μέτρων του μνημονίου και της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.

Στην επιστολή κάνουν λόγο για καταστροφικά μέτρα, τα οποία πλήττουν και τους ίδιους, ενώ στους συμπολιτευόμενους βουλευτές λένε “πάρτε πίσω τα εξοντωτικά μέτρα και θεσπίστε δίκαιο τρόπο κατανομής των βαρών λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε κλάδου. “

Η σχετική επιστολή:

Κύριοι Κρήτες βουλευτές

Απευθύνουμε προς εσάς κραυγή αγωνίας για τη συνέχιση της επαγγελματικής μας υπόστασης. Σε ένα κράτος ανίκανο να επιβάλλει όρους ίσης μεταχείρισης προς τους πολίτες του, οι ‘Έλληνες ασφαλιστές βρεθήκαμε να παίζουμε τον ρόλο του εξιλαστήριου θύματος.
Καταδικασμένοι να μη μπορούμε να φοροδιαφύγουμε και να δηλώνουμε το 100% των εισοδημάτων μας, φορολογούμαστε και πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές δυσανάλογα υψηλές σε σχέση με άλλους ελεύθερους επαγγελματίες τους οποίους το κράτος θεωρεί συλλήβδην φοροφυγάδες. Το χειρότερο είναι ότι αυτοί που νομοθετούν τα καταστροφικά μέτρα γνωρίζουν την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός μας αλλά κρύβονται πίσω από τη δήθεν ισονομία μεταξύ των πολιτών, η οποία όμως δεν αποτυπώνεται ανάλογα στις φορολογικές τους δηλώσεις.
Είναι πλέον κοινή διαπίστωση ότι το κράτος προσπαθεί να περιορίσει τον αριθμό των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και να τους σπρώξει σε μεγάλα σχήματα είτε σαν μισθωτούς είτε σαν ελεύθερους επαγγελματίες με επαχθέστερους όρους από αυτούς που έχουν σαν ανεξάρτητοι ασφαλιστές.

Η μέχρι τώρα αντιμετώπιση του κλάδου μας είναι τιμωρητική της σκληρής δουλειάς, αφού όσο περισσότερο εισόδημα με σκληρή δουλειά παράγουμε, τόσο περισσότερη αφαίμαξη μας κάνει το κράτος εξομοιώνοντάς μας όσον αφορά το εισόδημα σχεδόν με δημόσιους υπάλληλους χωρίς όμως να απολαμβάνουμε τα πλεονεκτήματα της μισθωτής μόνιμης εργασίας.

Στους συμπολιτευόμενους βουλευτές λέμε πάρτε πίσω τα εξοντωτικά μέτρα και θεσπίστε δίκαιο τρόπο κατανομής των βαρών λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε κλάδου. Αλλιώς σας καλωσορίζουμε στο τοπίο της μελλοντικής πολιτικής ανυπαρξίας στο νησί.
Στους αντιπολιτευόμενους βουλευτές λέμε αντιδράστε στον αφανισμό ενός κλάδου της ελεύθερης αγοράς που προσφέρει θέσεις εργασίας,
συνεισφέρει σε φόρους και αυξάνει τ ο αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης. Κάντε τη διαφορά και τηρήστε τις προεκλογικές υποσχέσεις για μείωση φόρων και δικαιότερη μεταχείριση που φευ κάθε φορά διαψεύδονται πανηγυρικά, από αυτούς που αναλαμβάνουν την εξουσία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook