Το κέικ πατάτας με μανιτάρια και προβολόνε είναι ένα πρωτότυπο και γευστικό πιάτο. Μπορείτε να το απολαύσετε σαν κυρίως γεύμα ή σαν ορεκτικό, ότι και αν αποφασίσετε απλά δεν θα μπορείτε να σταματήσετε στο ένα μόνο κομμάτι. 

Υλικά

1 kg πατάτες
 300 γραμμάρια φρέσκο ​​τυρί πρόβολα
 200 γραμμάρια μανιτάρια
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο πεκορίνο
Τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες και όταν είναι έτοιμες τις λιώνουμε σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε τα αυγά, τα μανιτάρι, το πεκορίνο και το αλάτι και ανακατεύουμε. 

Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μισό μίγμα ύστερα από πάνω ρίχνουμε την πρόβολα και μετά ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα και τελειώνουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε στους 180 για περίπου μισή ώρα. 

jenny.gr