Ανακοίνωση της παράταξης με τίτλο: “Η απεργία, τα ανοικτά καταστήματα και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.”

Την Τετάρτη 17 Μάιου προκηρύχτηκε γενική απεργία από πάρα πολλούς φορείς τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε παγκρήτιο επίπεδο. Για  ακόμα μια φορά ο Έλληνας μικρομεσαίος εξαντλημένος από την φορολογική και ασφαλιστική «μεταρρύθμιση» της κυβέρνησης καλείται να «ξαναπληρώσει» το μάρμαρο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης.

Έτσι λοιπόν και ενώ τα μέτρα που έρχονται είναι σίγουρα βάρβαρα για όλους, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων αποφασίζει την συμμετοχή του στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης και μάλιστα στην ξεχωριστή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ στην πλατεία 1866 ενώ οι υπόλοιποι φορείς που είναι ανεξάρτητοι και μη κομματικοποιημένοι μαζεύτηκαν στην πλατεία της δημοτικής  αγοράς. Και ενώ λοιπόν εμείς σαν μειοψηφία του συμβουλίου θα περιμέναμε κάποιο έκτακτο συμβούλιο για να αποφασίσουμε από κοινού τον τρόπο αντίδρασης όλων των εμπόρων  το μόνο που λάβαμε ήταν  ένα τηλεφώνημα την Παρασκευή 12 Μαιου από τον Πρόεδρο κύριο Βουρλάκη που μας ρώταγε την θέση μας περί του θέματος και ενώ είχε ήδη ανακοινώσει την συμμετοχή στην απεργία. 

Κύριοι του Εμπορικού συλλόγου πρέπει να ξέρετε ότι το σοβαρότατο θέμα της απεργίας δεν λαμβάνετε τηλεφωνικώς και σε μία νύχτα. Δεν έχετε κανένα τέτοιο δικαίωμα να παίρνετε αποφάσεις δίχως να συγκαλείτε ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και να διαβουλεύεστε δημοκρατικά όπως ορίζει το καταστατικό του συλλόγου. Οι απεργίες δεν είναι αγορά αναλωσίμων που μπορούν να γίνονται χωρίς έγκριση και αμέσως. Το θέμα αφορά όλο τον Εμπορικό κόσμο των Χανίων και η διαβούλευση είναι απαραίτητη πριν την τελική απόφαση. Το αποτέλεσμα ήταν, ότι ενώ για πρώτη φορά έκλεισαν μέχρι και τα μαγαζιά της Δημοτικής αγοράς, από τα εμπορικά καταστήματα μόνο 4-5 έκλεισαν και το 97% της αγοράς του κέντρου ήταν ανοιχτό. Έτσι αποδείχτηκε περίτρανα για άλλη μια φορά η απαξίωση ενός συλλόγου που δεν πηγαίνει με το ρεύμα της πλειοψηφίας αλλά με το ρεύμα της ΠΑΣΕΒΕ και του κόμματος που υπηρετεί. 

Στο θέμα μας λοιπόν, θα έπρεπε να γίνει ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και να συζητηθεί ένας τρόπος αντίδρασης όπως πχ 3ωρο κλείσιμο καταστημάτων 8-11 που θα ακολουθούσαν όλοι οι συνάδελφοι όπως στο παρελθόν και έτσι το μήνυμα θα ήταν σαφώς ισχυρότερο και προς όλες τις κατευθύνσεις.  

Σας καλούμε να αλλάξετε τρόπο διοίκησης όπως το δόγμα «αποφασίζουμε και διατάζουμε» που τελευταία ακολουθείτε καθ’ ότι δείχνει έλλειμμα αξιοπιστίας κα δημοκρατίας. Επίσης επιτέλους προσαρμοστείτε στα δεδομένα της πόλης μας που αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό της Ελλάδος και μην κάνετε «επαναστατική γυμναστική» στις πλάτες των συναδέλφων.

Έμποροι των Χανίων

Πάνος Μπαρμπόπουλος
Τάκης Ζερβουδάκης
Ασημίνα Σταυριανάκη
Πέτρος Αναστασάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook