Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό-Μια περιήγηση σε δημόσια και ιδιωτικά κτήρια, χαμάμ, κρήνες και σαχνισιά.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας στο Οθωμανικό Ρέθυμνο, θα επισκεφτούμε δημόσια και ιδιωτικά κτήρια άλλα γνωστά, όπως το τζαμί του Γιαχγιά Ιμπραήμ, με την κρήνη του, στην οδό Σμύρνης και άλλα λιγότερα γνωστά, όπως το τζαμί της Μεγάλης Πόρτας, της Βαλιντέ σουλτάν Τουρχάν Χατιντζέ, που αναστηλώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου. Παράλληλα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το εσωτερικό από δύο τουλάχιστον σημαντικά κονάκια: Το κονάκι της οδού Τσίχλη που κατασκευάστηκε εκ βάθρων κατά την οθωμανική περίοδο και ένα από τα κονάκια της οδού Αρκαδίου, που σήμερα έχει άλλη χρήση και το οποίο ήταν ενετική κατοικία που ανασκευάστηκε την πρώιμη οθωμανική περίοδο για να φιλοξενήσει τους νέους του ενοίκους. Στην διαδρομή θα ανατρέξουμε μέσα από κείμενα περιηγητών στο Ρέθεμνος της περιόδου, παρατηρώντας στοιχεία της οθωμανικής αρχιτεκτονικής σε κατοικίες που έχουν διασωθεί στην παλιά πόλη.

Η περιήγηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Μαίου και ώρα 18:00.

Συντελεστής: Γιαπιτσόγλου Κώστας , αρχαιολόγος
Χώρος εκκίνησης: Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου
Ώρα εκκίνησης: 18:00

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από τον Σύλλογο Κατοίκων Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και τελούν υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου και του Δήμου Ρεθύμνου.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Σύλλογος ξενοδόχων, Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook