Πολύ καλές επιδόσεις σημείωσαν οι αθλητές του Αρίωνα τόσο στο Ευρωπαϊκό και Πανελλήνιο Κύπελλο Paracycling όσο και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Boccia

 

Με τη συμμετοχή 6 χωρών και συνολικά 104 αθλητών και συνοδών  διεξήχθη  το «Festos European C1 Paracycling Cup 2017» Ευρωπαϊκό Κύπελλο ποδηλασίας δρόμου C1 και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Αεροπορική εγκατάσταση Τυμπακίου στο Ηράκλειο Κρήτης στις  6-8 Μαΐου 2017. 

Στη διοργάνωση συμμετείχε ο Αρίων Χανίων με ένα νέο  πληρώμα γυναικών Tandem (διαταραχές όρασης),ένα ανδρών Tandem (διαταραχές όρασης), έναν αθλητή στην κατηγορία Τ1 (εγκεφαλική παράλυση) και ένα αθλητή στην κατηγορία Ν.Υ.

Ο Αρίων Χανίων συμμετείχε  για τέταρτη  φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας δρόμου. Πιο βελτιωμένοι οι παλιοί αθλητές του Αρίωνα Χανίων και πολύ δυναμικό το νέο πλήρωμα Tandem γυναικών υπό την καθοδήγηση των προπονητών τους, Μεντάκη Μανώλη και Βαρδάκη Αντώνη ανέβασαν τον πήχη τους . 

Οι αθλητές που συμμετείχαν και  οι διακρίσεις τους αναλυτικά:

1.Βολάνης Ευάγγελος κατηγορία Τ1  -1ος  Δρόμο Αντοχής και1ος Ατομική Χρονομέτρηση 

2.Πλήρωμα 1ο με τους Πετράκη  Γιώργο και Τζαγκαράκη Μιχάλη στην κατηγορία Tandem ανδρών(διπλό ποδήλατο) 2οι  Δρόμο Αντοχής και 2οι στην Ατομική Χρονομέτρηση

3.Πλήρωμα 2ο με τις Τσιχλάκη Ευα και Ορφανίδου Νικολέτα στην κατηγορία Tandem γυναικων(διπλό ποδήλατο) 2ες  στο Δρόμο Αντοχής και 2ες στην Ατομική Χρονομέτρηση

4.Παραδομενάκης Νικόλας 4ος στο Δρόμο Αντοχής και 4ος στην Ατομική Χρονομέτρηση με δευτερόλεπτα διαφοράς από τον 3ο

 

Συνεχίστηκαν οι καλές επιδόσες και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Boccia

Στις 9-14Μαΐου 2017 διεξήχθη  στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας «Γ. Στεφανόπουλος» το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Boccia από την Ε.Α.ΟΜ. Α.μεΑ. .

Η ομάδα Boccia του Αθλητικού Σωματείου Α. μεΑ. “Αρίων Χανίων” συμμετείχε για  όγδοη συνεχόμενη χρονιά με 6 αθλήτριες και 6 αθλητές, 5 εκ των οποίων νέοι .

Στην πρώτη τους συμμετοχή στο Πανελληνιο Πρωταθλημα  Boccia, οι αθλητές Βαγγέλης Βολάνης(κατηγορία BC2) και Καλαιτζιδάκης Γιώργος(κατηγορία BC4)  προκρίθηκαν για την φάση των 8 υποσχόμενοι για το μέλλον.

Οι αθλητές του Αρίωνα είχαν μια πολύ δυνατή παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα τόσο στις ατομικές αλλά κυρίως στις ομαδικές κατηγορίες.

Στην  κατηγορία  BC 3 στα ζευγάρια εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αθλήτριεςΚουμπιάδη Στέλλα (με αθλητικό βοηθό τον Κουτσουπάκη Κυριάκο) και Δαράκη Ελπίδα (με αθλητική βοηθό την  Νικηφοράκη Γεωργία)κατακτώντας την 2η  θέση που μαζί με τον 3ο Θερμαίκο Θεσ/κης άφησαν έξω από τα μετάλλια τον επί σειρά ετώνμεταλιούχο στην κατηγορία Τυρταίο Αθηνών.

Πολύ καλή  ήταν  η συμμετοχή  στο ομαδικό της κατηγορίας BC1,BC2 με τους  Στυλιανακάκη Γεράσιμο,Παπαδομανωλάκη Αλεξάνδρα και Μαρία Γιακουμάκη  και των νέων αθλητών Δημήτρη Νικολουδάκη και του μικρού της ομάδας Σωκράτη Καραμπά (με αθλητική βοηθό την Ιωάννα Μαργώνη) κατακτώντας την 4η  θέση, αφήνοντας υποσχέσεις και αυτοί για το μέλλον.

Αξιοπρεπής η εμφάνιση και του 2ου ζευγαριού στην  κατηγορία BC 3 με τον Στρατάκη Σταύρο, 1η συμμετοχή στο Παν. Πρ. Βoccia, την Μπλαζάκη Άννα και την αναπληρωματική Φαλελάκη Μαρκέλα στην εκτός κατάταξη συμμετοχή.

Δυνατές οι εμπειρίες και στο φετινό πρωτάθλημα τόσο για τους αθλητές  όσο και για τους προπονητές  και συνοδούς στη μοναδική  ευκαιρία να βρεθούν σε αγωνιστικές συνθήκες στη διάρκεια του έτους . 

Την αποστολή πλαισίωναν οι  προπονητές  Κουτσουπάκης Κυριάκος ,Νικηφοράκη Γεωργία  και συνοδοί Πανδή Βασιλική, Βαρδάκης Αντώνης,  Μαργώνη Ιωάννα,Ορφανίδου Νικολέτα Τζαγκαρακης Μιχάλης, Χατζογιαννάκη Αντωνία,Νικολουδάκη Αναστασία,Ροδολάκη Σπυριδούλα, Μαργώνης Νικόδημος ,Γκίκας Βασίλης ,Καλαιτζιδάκη Αργυρώ και Ναλμπαντογλου Μιχαέλα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook