Η βιομηχανία των videogame είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς ψυχαγωγίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι ο εθισμός σε αυτά τα παιχνίδια αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς.

Ο πατέρας ενός 20χρονου άνδρα που πέθανε μετά από ένα μαραθώνιο παιχνίδι βίντεο, εφιστά την προσοχή για τους κινδύνους που κρύβει η κατάχρηση.

Ο Ντέιβιντ Στάνιφορθ είπε στο Sky News ότι «οι άνθρωποι πρέπει να ενημερωθούν. Αυτή η βιομηχανία αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και πρέπει να λάβει μέτρα και να κάνει αλλαγές προτού καταστραφούν και άλλοι άνθρωποι.»

Ο Κρις Στάνιφορθ πέθανε από θρόμβωση το Μάιο μετά από 12ωρο παιχνίδι στο Ibox. Είχε αναπτύξει βαθιά φλεβική θρόμβωση, η οποία προκαλείται όταν κάθεται κανείς στην ίδια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Μπράιαν Ντάντλεϊ είναι ο υπεύθυνος του Broadway Lodge, το πρώτο κέντρο αποτοξίνωσης της Βρετανίας για εθισμένους σε videogame, αναφέρει το thebest.gr.

«Γνωρίζουμε το μέγεθος του προβλήματος από τα πολυάριθμα τηλεφωνήματα που λαμβάνουμε. Ανακαλύψαμε ότι είναι έχει τα ίδια συμπτώματα με άλλους εθισμούς όπως κοινωνικός αποκλεισμός και οικογενειακές διαμάχες.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook