Με την στήριξη της Περιφέρειας επεκτείνεται το πρόγραμμα σίτισης των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού – Την υπέρογκη φορολογία των ιδρυμάτων κατήγγειλε ο Αλέξης Καλοκαιρινός

Για τρία χρόνια επεκτείνεται το πρόγραμμα σίτισης των ιδρυμάτων Καλοκαιρινού “Φαγητό με την Αγάπη μας”. Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο καθηγητής Αλέξης Καλοκαιρινός, μέλος της διοίκησης των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Το πρόγραμμα που τα επόμενα τρία χρόνια θα πραγματοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης, λειτουργεί από το 2013.

Από το 2015 τόσο το πρόγραμμα σίτισης αλλά και το κοινωνικό παντοπωλείο λειτουργεί με αποκλειστική στήριξη των ίδιων των Ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Καλοκαιρινός από τη λειτουργία του προγράμματος σίτισης επωφελούνται 260 οικογένειες.

Υπολογίζεται πως συνολικά στο πρόγραμμα σίτισης και το κοινωνικό παντοπωλείο οι ωφελούμενοι φτάνουν τα 1000 άτομα ημερισίως.

Υπέρογκη φορολογία και στα φιλανθρωπικά ιδρύματα

Ο κ. Καλοκαιρινός αναφέρθηκε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού συνεχίζουν να ανταποκρίνονται όλα αυτά τα χρόνια, με η χωρίς χρηματοδότηση, στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Όπως τόνισε, παρά τον αγώνα των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων να προσφέρουν, η φοροι που καλούνται να πληρώσουν είναι υπέργογκοι. Συγκεκριμένα από τον ετήσιο κύκλο εργασιών, ο οποίος αγγίζει το 1.200.000 ευρώ το χρόνο, η φορολογία των ιδρυμάτων φτάνει τις 500.000 ευρώ, ποσό δυσβάσταχτο, το οποίο μάλιστα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί προς όφελος των πολιτών.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook