Να επιταχύνουν οι Δήμοι την αποστολή ορίων οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων στους δασικούς χάρτες”

Στην ημερίδα που διοργάνωσε το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης & ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων βρέθηκε ο  Σωκράτης Φάμελλος, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ο Υπουργός σε δηλώσεις του μίλησε για την αναγκαιότητα και τα πλεονεκτήματα για τη χώρα από τη διαδικασία ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών, αφού με αυτό το εργαλείο προασπίζεται ο δασικός πλούτος στην Ελλάδα ενώ παράλληλα βελτιώνεται και οριοθετείτε η αντίστοιχη δασική και περιβαλλοντική πολιτική.

Η χώρα μας από τον Ιανουάριο, μετά από 40 χρόνια άρχισε να εφαρμόζει ένα εργαλείο που αποτελεί μια ουσιαστική τομή στην διοίκηση και του περιβάλλοντος. Είναι μια απαραίτητα βάση για να διοργανώνουμε όλες τις δραστηριότητες της υπαίθρου, να υπάρχει ασφάλεια και στις κρατικές συναλλαγές και να γίνεται σωστά ο αναπτυξιακός σχεδιασμός.

Το εργαλείο των δασικών χαρτών αποκαλύπτει πάρα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα, όσον αφορά την διαχείριση της γης. Εμείς λοιπόν αποφασίσαμε κάνουμε αλλαγές ώστε οι δασικοί χάρτες να αποτελέσουν την εφαρμογή μιας κανονικότητας στην ύπαιθρο, να μην υπάρχει πρόβλημα στην γεωργία, να μην υπάρχει θέμα με τις επιδοτήσεις ενώ έχουμε ήδη μιλήσει με δήμους και περιφέρειες ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο.

Μέχρι σήμερα βρίσκονται σε ανάρτηση το 35% των δασικών χαρτών της Ελλάδας. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε την εφαρμογή στην Ελλάδα κάτι που δεν είναι καθόλου απλό.

Να επιταχύνουν οι Δήμοι την αποστολή ορίων οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων στους δασικούς χάρτες

Ο κ.Φάμελλος, σημείωσε δε ότι οι Δήμοι οφείλουν να επιταχύνουν για να καλύψουν τους δημότες τους και να προστατέψουν τις περιοχές κατοικίας. Για το λόγο αυτό θα δοθεί χρόνος από το ΥΠΕΝ μέχρι τη λήξη της περιόδου ανάρτησης για κάθε ΟΤΑ.

Αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση μείωσης των τελών αντιρρήσεων που όλοι οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους και να βρουν λύσεις.

Όσον αφορά την χθεσινή ψηφοφορία ο κύριος Φάμελλος ανέφερε ότι θα ανοίξει ο δρόμος για την έξοδο από τα μνημόνια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook