Τελευταία ενημέρωση 11:08

Ήρθαν στην Κρήτη με σκοπό να φύγουν … πλούσιοι, αλλά έπεσαν στα χέρα των αστυνομικών.

Τέλος στην πλούσια δράση δύο διαρρηκτών έδωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας των Αστυνομικών Διευθύνσεων Χανίων και Ρεθύμνου.

Πρόκειται για δύο Γεωργιανούς οι οποίοι ήρθαν στην Κρήτη και ξεκίνησαν την δράση τους με διαρρήξεις σπιτιών σε Χανιά και Ρέθυμνο σπάζοντας τον ομφαλό των κλειδαριών από τις πόρτες.

Συνολικά φέρονται να εμπλέκονται σε έξι διαρρήξεις και δύο απόπειρες διαρρήξεων, ενώ  στην λεία τους συμπεριλαμβάνονται πολλά χρυσαφικά, ρολόγια και άλλα πολύτιμα αντικείμενα που έκλεβαν από τα σπίτια.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες πήραν τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Η ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης

Εξιχνιάστηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, έξι (6) υποθέσεις κλοπών –διαρρήξεων και δύο υποθέσεις απόπειρας κλοπών που διαπράχθηκαν σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου και των Χανίων.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν χθες (19.05.2017) το πρωί στα Χανιά, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας ηλικίας 34 και 42 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών .
Ειδικότερα, από την συνδυαστική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι από τις αρχές του Μαϊου 2017, άγνωστα άτομα προέβαιναν σε κλοπές-διαρρήξεις οικιών με την ίδια μέθοδο δράσης, στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου και των Χανίων, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα. Για τη μετακίνηση τους, χρησιμοποιούσαν εκμισθωμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση των ανωτέρω Υπηρεσιών, καθώς και την κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων προέκυψε ότι ο 34χρονος με τον 42χρονο προέβαιναν στην διάπραξη των παραπάνω κλοπών- διαρρήξεων και συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 08.05 έως 16.05.2017, είχαν διαπράξει πέντε κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής σε οικίες σε Ρέθυμνο και Χανιά, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικούς υπολογιστές) και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 8.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες (19.05.2017) το πρωί στα Χανιά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, εντοπίστηκαν οι δύο αλλοδαποί να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, και σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά διαφόρων Χωρών, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Από συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι την ίδια μέρα σε προγενέστερο χρόνο ο 34χρονος με τον 42χρονο, είχαν διαπράξει ακόμα μια κλοπή σε οικία στα Χανιά (οι οποίοι και συνελήφθησαν), αφαιρώντας κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των συλληφθέντων σε περιοχή του Δήμου Χανίων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κοσμήματα η προέλευση των οποίων διερευνάται, διαρρηκτικά εργαλεία και μικροποσότητα κάνναβης.  

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook