Μεγάλες αλλαγές μετά από 4 χρόνια

Μπροστά σε ανατροπή της μισθολογικής τους εξέλιξης βρίσκονται οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί, οι καθηγητές και οι ερευνητές των ΑΕΙ, οι γιατροί και το προσωπικό του ΕΣΥ, οι ιατροδικαστές, οι διπλωματικοί υπάλληλοι και οι μουσικοί που εργάζονται σε κρατικές ορχήστρες.

Μετά από τέσσερα χρόνια κυοφορίας, τα 20 ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου που ίσχυαν για όλες αυτές τις κατηγορίες εργαζομένων με τα ειδικά και επιστημονικά προσόντα αλλάζουν και συγχωνεύονται σε επτά φέρνοντας για άλλες κατηγορίες μισθολογικές βελτιώσεις – όπως στους καθηγητές των ΑΕΙ και στους νοσοκομειακούς γιατρούς – και σε άλλες «πάγωμα αμοιβών» όπως τους ένστολους.

Κανείς όμως δεν θα έχει, αυτόματα, μείωση αποδοχών καθώς προβλέπεται ότι αν υπάρξουν μειώσεις από τον νέο υπολογισμό των μισθών αυτές θα καλύπτονται ως «προσωπική διαφορά» όπως έγινε με το ενιαίο μισθολόγιο. Βέβαια ο φόβος της μείωσης πάντοτε θα υπάρχει αφού και στις παλιές συντάξεις υπήρχε η «προσωπική διαφορά» η οποία ουσιαστικά καταργείται από την 1η Ιανουαρίου 2019. 

Η κατηγορία αυτή των στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας ήδη έχει ξεσηκωθεί καθώς η βασική αλλαγή που φέρνουν τα νέα ειδικά μισθολόγια είναι ότι γι’ αυτούς καταργείται η «μισθολογική προαγωγή» που με απλά λόγια σημαίνει ότι αν δεν πάρουν τον βαθμό δεν θα πάρουν αντίστοιχα και την αύξηση ή το επίδομα που δικαιολογεί η θέση τους.

Ειδικά για το Δικαστικό Σώμα, με τον νόμο, παρατείνεται η αναστολή της μισθολογικής ωρίμασης και μισθολογικών προαγωγών των δικαστικών λειτουργών και του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους έως 31/12/2018.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook