Με ιδιαίτερη επιτυχία συνοδεύτηκε η παρουσία του Α.Σ. Κρήτες στο 7ο αγωνιστικό φεστιβάλ kim&liu, που διεξήχθη το διάστημα 12 με 14 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο των Άνω Λιοσίων.

Η Ε.ΤΑ.Ν.Ε. διοργάνωσε τους αγώνες, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Όσον αφορά τον Α.Σ. Κρήτες κατέκτησε 2 χρυσά, 2 ασημένια και 1 χάλκινο μετάλλιο.

Η ενημέρωση του συλλόγου για την παρουσία του στη διοργάνωση:

Με 2 χρυσά, 2 ασημένια και 1 χάλκινο μετάλλιο επέστρεψε η 9μελής αποστολή του Α.Σ.ΚΡΗΤΕΣ από το  7ο αγωνιστικό φεστιβάλ kim&liu το οποίο διοργάνωσε η Ε.ΤΑ.Ν.Ε. υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (E.T.U.), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛ.Ο.Τ.), της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.) και διεξήχθη στο ολυμπιακό στάδιο των Άνω Λιοσίων από 12-14 Μαΐου με την συμμετοχή 1750 αθλητών.

Ο Βούτας Στέφανος και η Τσουπάκη Μανωλία πήραν την 1η θέση στην κατηγορία τους, η Τσουπάκη Κατερίνα και η Τζανίδη Γεωργία την 2η, και ο Ραμπαλάκος Ιωάννης την 3η. Πολύ καλές εμφανίσεις έκαναν και οι Ζωγραφίδης Αλέξανδρος και Τζαγκαράκη Θάλεια που πέρασαν τον 1ο γύρο, όπως και οι Ρηγάκη Ελένη και Κουκουράκης Ευάγγελος που έπαιξαν δυναμικά.

Όλοι οι αθλητές αγωνίστηκαν στις κατηγορίες παίδων –κορασίδων 2006-2007 με ηλεκτρονικούς θώρακες και κάσκες όπου υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός, το επίπεδο ήταν πολύ ανεβασμένο και είχαν δύσκολο έργο αφού είχαν σχεδόν όλοι 4 αγώνες  για να φτάσουν στα μετάλλια.

Ο προπονητής του συλλόγου Κανταρας Νίκος δήλωσε: «Νέες συμμετοχές, νέο αίμα, νέα χαμόγελα και στεναχώριες, νέες εμπειρίες… καταστάσεις και συναισθήματα που προσφέρει μόνο ο αθλητισμός. Η ομάδα έκανε ένα ακόμα βήμα δείχνοντας ότι βρίσκεται σε σωστό δρόμο. Το σημαντικότερο είναι ότι επιστρέψαμε υγιείς και ότι περάσαμε πάρα πολύ όμορφα όλοι μας. Χαίρομαι πολύ για αυτά τα παιδιά που προσπαθούν να συμπεριφερθούν σαν μεγάλοι αθλητές και είναι αγαπημένα μεταξύ τους. 

Το τάεκβοντό είναι το 1ο ατομικό αγώνισμα στην Ελλάδα βάση στοιχείων της Γ.Γ.Α. και ένα από τα δημοφιλέστερα ολυμπιακά αθλήματα παγκοσμίως και θα πρέπει να επενδύσουμε σε αυτό μιας και ο αθλητικός τουρισμός γνωρίζει μεγάλη άνοδο στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό όπου και έγιναν 2 μεγάλες παγκόσμιες διοργανώσεις,τα ο 2nd presidents cup με 2200 αθλητές από 51 χώρες που διεξήχθη στην Αθήνα και το 1st world  taekwondo Beach championships με 800 αθλητές που διεξήχθη στη Ρόδο». 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook